Mitä keksisi sen ainaisen sisäfileen ja valkosipulierunoiden tilalle, kun haluaa
herkutella hyvällä ruoalla viikonloppuna? Ideoita?
Kommentit (10)
Tai äyriäisiä jos niistä tykkäätte. Mikä tahansa ruoka voi olla juhlavaa kun sen valmistaa huolella ja erikoisesti.
tuollaisia 80-90 -luvun herkkuja voi tehdä mistä vaan :) Mutta jospa kokeilette rohekasti uusia makuja?
porolasganea, täytettyjä broilerin rintafileitä ja lisukkeeksi ihanaa risottoa. Tai vaikka kampasimpukoita.
Esim.
- lammasta, poroa, hevosta
- nieriää, kuhaa, siikaa
- juustoperunoita, lohkoperunoita, uuniperunoita (joko perinteisiä tai niin, että laittaa perunanpuolikkaat vuokaan, voitelee ne öljyllä, päälle vähän karkeaa suolaa ja timjamia)
- etanoita, kampasimpukoita, vihersimpukoita, jättiläiskatkarapuja
punaviinikastiketta ja suppilovahvero tai kanttarellimuhennosta sekä veneperunat tai hasselbackan perunat.
voit käyttää kotimaista kalaa.
Lammaskaalia.
Suolaan pakattua kuhaa, lohkoperunoita, salsa verdeä ja aiolia.
Lihapullia (mausta seos raastetulla sitruunankuorella, parmesanilla ja salvialla), pomodorokastiketta ja spagettia. Ellet jaksa pyöritellä pullia tee seoksesta mureke.
Steak & frites, eli hyvät pihvit ja itsetehdyt, tulitikunohuiksi leikatut ranskalaiset.
Kaalikääryleitä.
Kokonaisena uunissa paistettu broileri, täytteenä esim sitruunalohkoja ja timjamia tai kuorimattomia valkosipulinkynsiä, pintaan yrteillä maustettua voita. Hidas kypysytys alhaisessa lämmössä.
Sheperd's Pie, eli alusta asti itse tehty perunamuusi-jauhelihapaistos kauniissa vuuassa.
Minestrone - tätä ajattelin itse tehdä kun ei ole pitkään aikaan ollut. Kiva saada kuumaa, sakeaa keittoa kun on lauantaina käyty haudoilla.
Tattirisotto.
Kaikkiin löytyy ohjeet netistä ellei keittokirjoja ole, eikä mkään niistä ole vaikea. Kaalikääryleet tietty ovat työläitä, mutta samoista aineista saa kaalilaatikon.
Sipulikeitto (ranskalainen, juusto-leipäkannella)
Suppilovahverokeitto
Hirvipata
Lammasmureke fetatäytteellä
Näistä me pidämme.
Poronkäristys
Poronpaisti luulla
Bouillabaisse
Paistettua kuhaa ja lohta/siikaa
Tapaksia
Uuniperuna ihanalla täytteellä ja salaattia
Klimppisoppa
Kunnon t-luupihvi
Borsch-keitto
Savukalaa ja uuniperuna, remoulade-kastike
jotta olisko aika päivittää vähän tuosta sisäfileestä ja valkosipuliprunoista? Mutta ehkä jotain samaa tasoa kannattaa jatkaa, että tuntuu herkulta.
hapankaalia ja lammasta ja muusia
tai lasagne hyvillä lisukkeilla
lohkoperunoita, sienikastiketta ja possua
Hyvä maun mukaan maustaminen lihalle