Kalaruoka gallup
Eli minkälaisia kalaruokia syötte, mitä kaloja teillä on käytössä ja kuinka usein.
Minulla on surkea kalaruokatarjonta lapsilleni (pitäisi tuon suhteen ryhdistäytyä):
-Uunilohta
-Purkkitonnikalaa (leivillä, pitsassa), no tätä ei voine kalaruuaksi kyllä laskeakaan
- Kuhaa paistettuna tai uunissa (pinaatti-parmesaanimuhennoksella) (lapset eivät yleensä syö)
- Kalakeitto lohesta tai kuhasta (kuha ei oikein uppoa lapsille)
Voisi lisätä:
-jauhekalapihvit kalalajeja vaihdellen
-silakkapihvit
-matikkakeitto
Kommentit (12)
uunilohi
savulohi/-siika
kalakeitto (yleensä lohesta)
tonnikalapasta/-pizza
kalapuikot
Nämä siis yleisimpiä kalaruokia meillä.
koska en osaa perata kalaa ja lapsetkaan eivät tykkää. Uunilohta juusto- tai hapankorppu-pesto -kuorrutteella.
Loput on tonnikalaa, lähinnä kermakastikkeena, pasteijoissa tai pizzassa. Ei oikein uppoa tonnikalalasagnekaan.
Tykkäisin itse vaikka kuhasta, mutta en luota kalatiskeihin yhtään. Vanha kala on kamalaa.
kuullostaisi mielenkiintoiselta tuo hapankorppu-pestokuorute.
kerran viikossa ehkä joku kalaruoka ja sekin kuitupitoisia kalapuikkoja tai lohta uunissa tai muuten paistettuna. Leivälle osa lapsista laittaa joskus kylmäsavu-tai graavilohta tai jotain kalapateeta.
Joskus ostan kalakukkoa yhdelle lapsista tai vaikka savukalaa tai valmiita muikkuja. Joka lapsi ei tosin syö noita.
Mies ei syö lainkaan kalaruokia, lapset sentään koulussa. Kala on aika kallista kuitenkin, ei ole varaa ostella kaupasta mitä mieli tekee.
Kalapuikkoja: Kaupan tai itse tehtyjä seistä.
Uunisei kermassa
Uunilohi pestolla tai kermalla
silakkapihvejä
savusilakkaa
Kalakeitto lohesta ja/tai sei
Kalamurekepihvejä: Lohi, hauki.
Lohikiusaus
graavattu lohi: Lapsen herkku, kuten myös aikuisten
Savulohta/siikaa
Tonnikalaa purkista sellaisenaa, leivällä, pitsassa,kastikkeena, padassa.
Paista ensin lohta 10min nahkapuoli päällä. Ota kala uunista, poista nahka rullaamalla haarukkaan.
Tiristä päälle sitruunamehua, hiukan suolaa, voitele runsaalla vihreällä pestolla, ripottele sen päälle huhmareessa hienoksi jauhettua hapankorppua reilusti kuoreksi. Paista n. 20min lisää.
Kuori muuttuu rapeaksi kanneksi kalan päälle.
Paista ensin lohta 10min nahkapuoli päällä. Ota kala uunista, poista nahka rullaamalla haarukkaan.
Tiristä päälle sitruunamehua, hiukan suolaa, voitele runsaalla vihreällä pestolla, ripottele sen päälle huhmareessa hienoksi jauhettua hapankorppua reilusti kuoreksi. Paista n. 20min lisää.
Kuori muuttuu rapeaksi kanneksi kalan päälle.
On aivan mahtava jos haluaa itse paneroida kalaa. Ihana maku tulee.
tonnikalakiusaus. Sitä teen sitten n. kerran kuukaudessa lasten mieliksi. Onhan se ihan hyvää, mutta ei minusta nyt niin huippua, että itse sitä noin usein haluaisin.
Muuten ostan lohimedaljonkeja tai arkisesti kalapuikkoja... tai teen kylmäsavulohi-parsakaalipastaa tai smetanapohjaista lämminsavulohikastiketta. Kylmäsavulohta syödään myös muuten vaan leivän päällä, jos äiti ei jaksa laittaa kalaruokaa...
Yleisesti se "pari kertaa viikossa kalaa" -suositus jotenkuten täyttyy meillä.
lapsi rakastaa kuhaa. kuhafileita ihan paistettuna ja usein paneroituina. myös kuhakeitto ja ahvenet savustettuna tai paistettuina. ei oikein uunikala pärjää vertailussa. pitäisi enemmän kai ostaa lohta= omegoja
ihan älytömästi. Niitä paistetaan, savustetaan ja keitetään. Muut ajat sitten lohia ja muikkuja.Miestoi taas toissa päivänä 3kg lohen. Minä en voi syödä lähellekään niin paljon kalaa. Joku päivä tässä tein tonnnikala pihvejä, kun näin ohjeen ei ollu hyviä.
Meillä syödään suht suositusten mukaan kalaa eli yleensä kerran viikossa kodin ulkopuolella ja vähintään se kerran viikossa kotona. Meillä syödään kaikkea mahdollista kalaa, tosin ruodokkaista kaloista meillä ei tykätä. Lohta menee kylmäsavulohena, graavilohena, lohifileenä, lohipyöryköinä ja lohikalapuikkoina ja lohikeittona. Seitiä menee uunikalana, kalapuikoissa, kalakeitossa, kalaseljangassa jne. Sillejä syödään kans meillä varsinkin kesäisin, mut muutenkin. Sardiineja syödään kans. Lisäksi syödään pakasteesta esim. kampelaa ja välillä jotain muutakin. Kalapuikoista tehdään hampurilaisia ruisleipien väliin. Tonnikalasta tehdään pitsaa, pastaa, makaronilaatikkoa. Siikaa syödään usein savusiikana.
Lisäksi menee 1-2 kalaöljykapselia viikossa.
lämminsavulohta salaatissa,
kylmäsavulohta juustojen kanssa,
purkkitonnikalaa salaatissa,
tonnikalafileepihvejä,
lohifilettä valkosipuli-pippuri-chili marinoituna joko uunissa tai pannulla,
tai sitten jonkunlaisella teriyaki-marinadilla...
en oo oikeen ikinä ymmärtäny miks sitä kalaa pitää niin tylsästi maustaa.uunilohi kermakastikkeessa on tajuttoman raskasta ruokaa.yök.
koska en osaa perata kalaa ja lapsetkaan eivät tykkää. Uunilohta juusto- tai hapankorppu-pesto -kuorrutteella.
Loput on tonnikalaa, lähinnä kermakastikkeena, pasteijoissa tai pizzassa. Ei oikein uppoa tonnikalalasagnekaan.
Tykkäisin itse vaikka kuhasta, mutta en luota kalatiskeihin yhtään. Vanha kala on kamalaa.