Miten tehdään hyvä munakas? Mulla tulee aina kitkerän makuinen, meinaa palaa jotenkin.
En osaa tehdä sellaista perus munalättystä. Jos odotan tarpeeksi kauan että voisi kääntää ja paistaa toiselta puolelta, niin se ehtii jo palaa.
Millä hellan lämmöllä se pitäisi paistaa 1-6? Ja muita niksejä?
Kommentit (5)
Reilusti rasvaa.
Käännä kun juuri ja juuri pysyy kasassa.
Lisää munan joukkoon tilkka vettä.
8-10 kirsikkatomaattia ( itse olen laittanut ihan isojakin nyt kesällä)
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
3 isoa kananmunaa
kourallinen tuoreita yrttejä ( olen enimmäkseen käyttänyt basilikaa tuoreena, mutta myös kuivattua tilliä joukossa)
Halkaise tomaatit, ja laita kulhoon. Kuumenna oliiviöljy ja lisää tomaatit oljyyn. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista keskilämmöllä n. 1-2 min.
Tomaattien paistuessa vatkaa munat kulhossa. Sirottele yrtit tomaattien päälle ja kaada vatkattu muna pannuun. Sekoita nopeasti ja ravistele pannua niin, että munaseos jakautuu kauttaaltaan. Kun on hyytynyt voi nostaa pois.
2 munaa tilkka vettä, suolaa ripaus. kuumaan pannuun rasva, sitten seos ja kun hyytynyt niin käännä. 6:lla paistan muutta ei kauan. käännön jälkeen voit jo levyn sammuttaa. maun mukaan sitten kinnkua, herkkusieniä, tomaattia, sipuli, juustoa...voisin lähteä etelän lomakohteisiin paistelemaan niitä tän talven ajaksi:)
ohjeella sain ensimmäisen kerran hyvän munakkaan. Odotas, käyn etsimässä kirjan.