Kuinka usein teet marjoista jotain?
Kommentit (9)
Pakkasessa on mustikoita 40 litraa, mansikoita 60 litraa, vanhoja karpaloita vielä 10 litraa (kohta pääsee taas suolle!), puolukoita vasta 20 litraa. Lisäksi jonkun verran musta- ja punaherukoita, karviaisia, tyrniä viitisen litraa.
Meillä kaikki syö mielellään marjoja, kiisseleitä, rahkaa, marjapiirakkaa...
Meillä on 500 litraa pakastintilaa, mutta yleensä syksyisin aivan täynnä. Osan marjoista säilön hilloksi tai mehuksi kellariin, ja niitä käytetään aika usein. Jos ei ihan päivittäin niin ainakin useamman kerran viikossa, siis juomana, viilin,jugurtin ja puuron kanssa.
Muuten sulatan marjoja (punaviinimarjoja/mustaviinimarjoja ja mansikoita tai mustikoita ja vadelmia) ja teen sauvasekottimella "hilloa", jota syömme esim. puuron kanssa ja minä mehukeiton kanssa.
Tuoreita marjoja syötiin ihan muuten vaan ja välipalalla ja jälkiruokana, mutta pakastettuja sitten soseena tai piirakassa. Kiisseliä teen todella harvoin. Joskus käytän mansikoita esim. kakkuun.
teen pakastimen antimista jotain. Yleensä kiisseliä tai rahkaa ja lettupäivinä sekoitan aina kaupan hilloon saman verran pakkasmarjoja, niin tulee mielestäni sopivan raikas ja makea mix. Lapsen puuroa pikajäähdytän tarvittaessa heittämällä sekaan muutaman jäisen mustikan.
Kesällä päivittäin.
joka päivä, itse syön joka päivä jugurtin kanssa marjoja pakastimesta. Pirtelöä, kiisseliä, marjapiirakkaa tai rahkaa tehdään, mutta liian harvoin, ehkä pari krt kuussa.
Pakastan yleensä yhden 5 kg laatikon mansikkaa, vadelmaa taisi mennä nyt suunnilleen saman verran pakkaseen, mustikkaa, puolukkaa ja muita marjoja vähän vähemmän.
Pakkasessa on puolukkaa, mustikkaa, hilloja, vadelmia, mansikkaa, puna- ja mustaherukkaa sekä ruusunmarjaa.
Meillä on lähes joka ilta iltapalana puuro, jonka päälle laitan vaihdellen eri marjoja. Lapset tykkäävät tosi paljon. Välipalalle / aamupalaksi teen puolukoista ja herukoista vispipuuroa, se maistuu hyvin myös.
Harvemmin, ehkä kerran kuussa, teen kiisseliä, jota syödään yleensä välipalana tai jälkkärinä.
Marjapiirakkaa leivotaan joka sunnuntaiaamu lasten kans päiväkahville.
Meille marjastus on koko perheen harrastus ja pidämme todella paljon marjoista. Hedelmiä syömmekin sitten huomattavasti vähemmän kuin keskivertoperhe.
Mehevän puolukkakakun jonka kuorrutin tänäaamuna ja nyt se odottele syöjiä jääkaapissa:-)
Alkuvkolla tein puolukoista vispipuuroa, ihanaa vaaleanpunaista vaahtoa.
Vadelmista sitä ennen.
tyttö pistelee mansikoita jäisinä poskeensa, smotteihin laitan aina jotain marjoja mukaan, hillona puuron/jogurtin/viilin kanssa.
mutta tuoreena syön marjoja paljon kesällä ja syksyllä.