Kiertoilmauuni
Muutettiin juuri ja nyt mulla on kiertoilmauuni. Miten eroaa ns. normiuunista? Mulla ei ole ohjeita, joten kysyn viisailta av-immeisiltä.
Kommentit (9)
uuniin. Käytä vain hieman vähemmän asteita kuin normaalisti. Eli, jos ohjeessa 220 astetta, niin kiertoilmassa 200.
Musta kiertoilma on loistava.
Voit paistaa useammalla pellillä yhtä aikaa. Kannattaa ottaa huomioon, että ilmakierto lisää tehoa eli kypsennysaika on lyhyempi kuin ilman toimintoa.
Samalla uunilla voi toki paistaa ilman kiertoilmatoimintoakin, se valitaan siitä samasta namiskasta (ainakin omassani), josta valitaan ylä- ja alalämpökin.
voi paistaa useamman pellillisen pullia tai useamman laatikkoruuan samaan aikaan.on kuumempi ja nopeampi kuin tavis uuni.
pellillistä sämpylöitä, niin tuleeko ne kaikki kerralla valmiiksi? Siis jaksaako uuni kypsentää ne kaikki yhtä hyvin?
Onko kierttis oikeesti heti valmis? Ei siis tarvitse venata että lämpötila kohoaa haluttuihin asteisiin?
-ap-
pellillistä sämpylöitä, niin tuleeko ne kaikki kerralla valmiiksi? Siis jaksaako uuni kypsentää ne kaikki yhtä hyvin?
Onko kierttis oikeesti heti valmis? Ei siis tarvitse venata että lämpötila kohoaa haluttuihin asteisiin?
-ap-
Eli siis kun on paistuneet noin puolet ajasta tai vähän yli, kannattaa kääntää. Paistuvat pikkusen epätasaisesti. Lisäksi riipuu uunin iästä, kuinka nopeasti lämpiää. Kokeilemalla selviää :)
mutta siihen auttaa tosiaan peltien kääntö.
tai varsinkin leipomukset. Paras asia kiertiksessä on se, että se on NOPEA! Kaikki laatikkoruuat ja muut tulee paljon nopeammin kuin tavallisessa. Alkuun poltin ruokia ja leivonnaisia, kun pidin niitä sen normiajan uunissa, nyt uskon jo että lyhyempi aika riittää.
Googleta lisätietoja.