Kuuluuko kypsän risoton riisin olla hieman kovan tuntuista hampaissa?
Kommentit (11)
Jos on kovaa, ei ole vielä kypsää.
sen pitaa olla al dente, eli ei mitaan pehmeaa mossoa (kuten esim. puuroriisi) mutta toki ihan raakaakaan se ei saisi olla...
Risoton teko on taitolaji ja vaatii vain kärsivällisyyttä, aikaa sen tekemiseen menee noin 30 min.
sen pitaa olla al dente, eli ei mitaan pehmeaa mossoa (kuten esim. puuroriisi) mutta toki ihan raakaakaan se ei saisi olla...
Risottoriisi ei kyllä mössöksi mene puuroriisin tapaan. Mutta jos on raaka, on ehdottomasti kova sisältä, ei sellaista voi syödä.
Taitolaji, jossa ohjeiden neste-riisisuhteita ei pidä katsoa liika tarkkaan, samoin kuin kypsennysaikaa. Ei ne läheskään aina pidä paikkaansa, ts. nestettä saa lisäillä enemmän ja kypsennysaikaa pidentää.
Paketin ohjeessa kyllä sanotaan, että tuo Arborio-riisi kypsyy 12minutissa mutta ei se kyllä riittänyt..
ap
Puuroriisistä saa myös loistavan al dente -risoton. Kunhan ei keitä puuroksi asti. Itse asiassa sain melkein paremman koostumuksen puuroriisistä kuin risottoriisistä. Risottoa pitää kokata ajatuksella, maistella ja testata kypsyyttä.
Vierailija kirjoitti:
raaka risotto on pahaa.
Ei se pahaa ole, raakaa ja maku puuttuu.
Risotto vaatii ollakseen hyvää myöskin ison lorauksen valkoviiniä. Miksi syödä risottoa ennen sen valmistumista, emmehän me syö puoliksi keitettyjä perunoitakaan. Ruokaohjeiden valmistusaikoja ei pidä orjallisesti noudattaa vaan ylipäätään maistella ruokaa aika ajoin.
Sen pitää olla just eikä melkein, Al dente sopivasti. Ja sitä otetaan lautaselle se, mitä syödään, kattilassa jatkaa kypsymistä ja kuivaa.
Yksinkertaiset ainekset, mutta kaiken pitää osua nappiin.
Ja mielummin ali kuin yli. Molempia kyllä aika pahaa.
Tuliko keiteltyä liian hiljaisella ja lisättyä liian vähän nestettä?