Raskaus ja kilpirauhasen liikatoiminta

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Onko ketään joka sairastaa kilpirauhasen liika- tai vajaatoimintaa???Miten sairaus vaikuttaa raskauteen?Onko joltain leikattu kilpirauhaset? Tai onko jollekin tiedossa leikkaus mutta on raskaana?Itse sairastan liikatoimintaa ja suunnitteilla raskaus. Kerran on lääkäri sanonut että ei saa tulla raskaaksi ennen kuin arvot saadaan kuntoon mutta sen jälkeen asiasta ei ole puhuttu ja sen jälkeen lääkärikin vaihtunu monta kertaa.Muiden kokemuksia (tietoja) olisi kiva lukea.

Kommentit (3)

Vierailija

Hei, vastaan myöhässä viestiisi. Mutta siis,minulla todettiin kilpirauhasen liikatoiminta kesällä 2011. Se keskeytti raskauden yrittämisen. Sain valita leikkaushoidon tai lääkkeet.Valitsin lääkkeet.

Nyt olen syönyt niitä heinäkuusta alkaen.Arvot ovat muuten normaalit, mutta vasta-aineet reippaasti koholla vieläkin. Sen takia raskauden yrittämistä pitää vieläkin siirtää kuukausilla.Mikä sinun tilanteesi on nyt?

Vierailija

Tänään juttelin lääkärin kanssa asiasta. Tällä hetkellä kilpirauhas arvot niin hyvät että raskaudelle ei ole sen puolesta estettä. Sano että jos tulen raskaaksi niin soittoa sinne niin katsotaan muutokset lääkitykseen. Mulla nyt vajaatoiminnan puolella.Nyt kun saisi vielä miehen innostumaan uudestaan... Toki elämäntilanne muuttuu kun mulla loppuu työt huhtikuussa.

Vierailija

Hei!!!Vastaan nyt vielä vaikka teillä asiat jo mallillaan. Miula todettiin Basedow tauti viime keväänä. Oli ilmeisesti puhjennyt kolmannen lapsen syntymän jälkeen kesällä 2010. Itse valitsin leikkaushoidon lääkärin suosituksesta kun oli noita vauvatoiveita vielä. Lääkäri oli sitä mieltä että lääkkeet on aina lääkkeitä ja miula kuiteski siinä vaiheessa oli kilppari aikaslailla suurentunu. Joulukuun alussa poistettiin sitten koko kilpirauhanen ja nyt sitten yritetään löytää oikeaa lääkitystä. Vielä en ole raskautunut vaikka ehkäsyä ei ole käytössä. Toivottavasti pian kuitenki tärppäis tai sitten saattaa jäädä lapset näihin kolmeen. Onnea teille jatkossa!!!

Uusimmat

Suosituimmat