Paras mustikkapiirakkaohjeesi?
Nyt pinoon parhaita mustikkapiirakkaohjeita ja muita vinkkejä onnistuneen mustikkapiirakan tekemiseen.
Etsinnässä sekä pullapohjainen että murotaikina/kauramurotaikina-versio.
Kommentit (2)
Helppoa ja nopeaa: käytä kaupan valmiita pakastetaikinoita tai pakastettuja valmispullia (niitä raakapakastettuja ilman täytettä/raesokeria). Ei tarvitse sotkea vispilöitä/käsiä taikinan teossa.
Sitten vaan ohjeen mukainen sulatus, täytettä päälle ja uuniin. Maustetut rahkat toimivat täytteessä myös todella hyvin jos perinteiset kermaviili-kananmuna-sokeriseokset eivät nappaa. Kokeile rohkeasti ja ennakkoluulottomasti! Aina ei tarvitse turvautua siihen vanhaan, vaikka se joskus olisikin hyväksi todettu.
ja myös raparperipiirakan Kaarinan Roinisen Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta ja siinä pohja on minusta aivan paras. Yleensä en tykkää noista pohjista lainkaan mutta tässä tulee vehnäjauhon lisäksi puolet grahamjauhoja eli pohjaan:
100g margariinia, 1dl sokeria, muna, 1 dl grahamjauhoja, 1dl vehnäjauhoja ja 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1prk kermaviiliä,1 muna, 1/2 dl sokeria 3-4dl mustikoita
200 asteessa n.30min