Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten hyvää wokkiruokaa?

29.10.2005 |

Haluaisin tietää miten teette hyviä wokkiruokia, miten maustatte ne...



Kiitos jo etukäteen.

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
30.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Broileriwokki



broileria suikaleina

punasipulia

porkkanaa

paprikaa

ananaskuutioita mehuineen

soijakastiketta

inkivääriä

valkosipulia

chiliketsuppia

currya

öljyä

sherryä



1. Kuumenna öljy.

2. Paista sipulit ja porkkanat, lisää broileri.

3. Lisää curry, paprika ja inkivääri sekä ananakset.

4. Mausta ja lisää halutessasi ananas- tai omenamehua.

5. Suurusta varovasti ja hauduta.

6. Tarjoile vaihteeksi ohrasuurimoiden kera.



Kalkkuna-nuudeliwokki



Kalkkunaa suikaleina

sipulia

valkosipulia

lanttua

paprikaa

parsakaalia

öljyä

soijakastiketta

chilijauhetta

makeaa chilikastiketta

korianteri

nuudeleita



1. Suikaloi kasvikset.

2. Paista wok-pannulla ensin kalkkuna.

3. Ota se pois pannulla.

4. Lämmitä öljy ja paista kasvikset puolikypsiksi.

5. Lisää lihat ja mausta.

6. Kiehauta nuudelit,

7. Sekoita kaikki ainekset pannulle.

8. Tarjoa heti.



Kalkkuna-sipuliwokki



Kalkkunan fileetä



marinadi:

soijakastiketta

perunajauhoja

sipulia

purjosipulia

valkosipulia

bambun versoja

inkivääriä

chilikastiketta

soijakastiketta

sherryä

öljyä



1. Sekoita soijakastikkeesta ja perunajauhoista paksuhko marinadi ja kaada suikaloidun lihan päälle.

2. Anna marinoitua puolisen tuntia.

3. Leikkaa sillä aikaa kasvikset suikaleiksi.

4. Paista ensin lihat öljyssä ja ota pois pannulta.

5. Paista seuraavaksi kasvikset, lisää lopuksi maustekastikkeet ja sherryä.

6. Palauta lihat pannulle.

7. Anna hautua pari minuuttia.



Päärynäinen kalkkunawokki



300 g kalkkunanfileetä suikaleina



Lihan marinadi:

½ dl soijaa

2-3 rkl perunajauhoja

sipulia

porkkanaa

lanttua

kesäkurpitsaa

purjoa

paprikaa

päärynää

inkivääriä

sherryä

suolaa

öljyä



1. Sekoita marinadi ja lihat, anna kalkkunan maustua mielellään ainakin puolisen tuntia.

2. Pilko vihannekset.

3. Kuumenna öljy ja paista lihat, nosta ne pois pannulta.

4. Paista myös vihannekset nopeasti.

5. Laita liha takaisin pannulle.

6. Lisää inkivääri, ohueksi suikaloitu tai raastettu päärynä ja loraus sherryä.

7. Anna hautua hetken.

8. Lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.



Nakkiwokki



Nakkia

sipulia

perunaa kuutioina

mausteita

keitettyä riisiä

vähän pekonia

sieniä

ananasta + vähän mehua

sekavihanneksia

yms.



1. Paistat esim. wokkipannulla tai jossain laakeassa pannussa.

2. Ohjetta voi muuntaa miksi haluaa, vaikka laittaa kananmunaa tms. joukkoon tai jättää pois, ja on ruokaisa.



Wokkikanaa

2 annosta



1 iso broilerinfilee, tuore tai pakastetusta sulatettua

½ paprikaa

1 keltasipuli

½ kesäkurpitsaa

½ munakoisoa

1-2 rkl oliiviöljyä tai vastaavaa

½ kuorittua valkospipulin kynttä

suolaa

vastajauhettua pippuria

soijaa maun mukaan



1. Leikkaa broileri 1 cm:n levyisiksi suikaleiksi.

2. Huuhtele ja puhdista vihannekset paisti valkosipulin kynsi ja leikkaa pienimmiksi paloiksi.

3. Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa.

4. Varo, ettei öly kuumene liikaa, jolloin siitä nousee savua. Silloin se maistuu pahalta. Kokeile lämpö-tilaa pienellä vihannespalalla, jonka tulee heti ruskistua öljyssä.

5. Lisää kaikki vihannekset ja ruskista niitä kevyesti muutama minuutti niin, että ne tulevat lähes peh-meiksi.

6. Lisää broilerinsuikaleet ja ruskista vielä pari minuuttia niin, että suikaleet paistuvat läpikotaisin.

7. Purista valkosipulin kynsi joukkoon ja mausta soijalla, suolalla ja pippurilla.

8. Aloita soijalla, joka on sinänsä suolaista.

9. Tarjoa riisin kanssa ja aseta soijapullo esille.



Hunajaiset wokkikasvikset



3 porkkanaa

1-2 palsternakkaa

1 pienehkö kesäkurpitsa

2-3 naurista

2 sipulia

2-3 valkosipulin kynttä

1-1½ tl raastettua tuoretta inkivääriä

muutama kierros mustapippuria myllystä

1-1½ rkl hunajaa

½-3/4 tl suolaa

1-2 dl vettä

2-3 rkl tuoretta hienonnettua korianteria tai persiljaa

(300-400 g broileri- tai possunlihasuikaleita)



1. Leikkaa kasvikset tulitikkumaisiksi suikaleiksi, mutta sipulit ensin kahteen osaan ja siitä ohuiksi viipaleiksi.

2. Pane kasvikset omiin ryhmiinsä odottamaan kypsennystä.

3. Kuullota kasvikset tilkassa öljyä wokkipannussa tai padan pohjalla aina laji kerrallaan.

4. Kun kasvikset ovat pehmeitä, mutta ei ruskistuneita, siirrä ne astiaan odottamaan yhdistämistä.

5. Yhdistä kasvikset ja lisää joukkoon puserretut valkosipulin kynnet, inkivääriraaste, mustapippuri, hunaja ja suola.

6. Sekoittele niitä hetki ja lisää vesi.

7. Anna hautua kannen alla 3-5 minuuttia.

8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja juuri ennen tarjoilua hienonnettua korianteria tai persiljaa.

9. Sekoita halutessasi joukkoon ruskistetut lihasuikaleet.



Vierailija
2/2 |
31.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset


Kalkkunakasviswokki



tilkka rypsiöljyä

300 g marinoituja kalkkunasuikaleita

2 dl porkkana-, lanttu- ja sipulisuikaleita

1 dl vettä

2 dl kesäkurpitsakuutioita

1 dl paprikasuikaleita

2 dl tomaattilohkoja tai -murskaa

2 dl appelsiinimehua

1-2 rkl ohrakasta





Valmistus:



Kypsennä lihasuikaleita pannulla öljyssä muutaman minuutin ajan porkkanan ja lantun kanssa. Lisää vesi ja anna ruuan hautua kannen alla viitisen minuuttia. Lisää loput kasvikset ja sekoita pari minuuttia. Sekoita ohrakas mehuun ja vatkaa liemi paitokseen. Anna hautua viitisen minuuttia. Tarkista maku.

Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kanssa.





Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi yhdeksän