Kermavaahdon värjääminen elintarvikeväreillä?!?!
Laitetaanko se elintarvikeväri ennen vaahdottamista, vai sen jälkeen? Kokeilin tänään tehdä sinistä kermavaahtoa, lisäsin väriaineen jo vatkattuun vaahtoon, ja hetkessä siitä tuli ihan laihaa litkua?! Eikä auttanut jääkaapissa viilentäminenkään.
Kertokaahan viisaammat, miten se tulee tehdä?
Kommentit (4)
käytä Flora Vispiä niin kärsii vatkaamista määrättömästi. Väri on hyvä lisätä puolessa välissä
Tässä lainaus kinuskikissan blogista:
"Mikäli värjäät vaahtoa, suorita se siinä vaiheessa, kun vaahto on vielä löysähköä. Väriä voi sekoittaa joukkoon myös jo ennen vaahdotusta. Vatkaimella sekoittamisessa kannattaa olla varovainen, jotta kerma ei vatkaudu sekoittelun lomassa huomaamatta liian kovaksi. Jauhemaiset ja pastavärit ovat parhaita kermavaahdon värjäämisessä. Tummien värisävyjen aikaansaaminen nestemäisillä väreillä saattaa vaikuttaa liikaa vaahdon rakenteeseen, joten niiden käyttöä kannattaa välttää."
mutten ymmärrä tässäkään tapauksessa miksi käyttää täysin turhia lisäaineita...