Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

voisitteko laittaa tähän hyvän lihamurekkeen

Vierailija
04.05.2011 |

ohjeen, kiitos? Myös mausteet ja määrät.

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

400 g jauhelihaa tai sika-nautaa (paistijauheliha on liian kuivaa?

1 muna

2dl maitoa

noin 1 dl korppujauhoja

1 pilkottu sipuli (voi myös paistaa ennen kuin laittaa lihan sekaan)

yhdistä maito ja korppujauho

sekoita ainekset ja vatkaa niin ettei tartu vadin reunoihin.



Kastele kädet ja muokkaa murekkeen malliseksi käsilläsi. Laita uuniin. Helppoa ja hyvää. Jos haluat niin voit murekkeen sekaan sekottaa jonkin verran, vaikka puoli pussia, sekavihanneksi.



Korppujauhon ja sipulin sijasta voi laittaa puoli pussia sipulikeittoa - sellainen kuivamuonapussi. Siitä tulee vähän eri makuista, mutta siitäkin tulee hyvää. Saa vähän vaihtelua.

Vierailija
2/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laita teelusikallinen valkopippuria ja toinen paprikajauhetta. Ja tietysti suolaa. Sen tuntee kyllä koska on sopivasti. Mulla ei ole antaa mitään tarkkoja määriä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit muotoilla vaon murekkeen keskelle ja laittaa siihen vaikka sieniä tai fetaa ja silputtuja oliiveja tai kokonaisia keitettyjä munia tai liotettuja luumuja. Muovaa sitten mureke umpeen.

Korppujauhot voit korvata parilla siivulla vaaleaa leipää, josta olet leikannut kuoret pois. Anna sen liota maidossa sillä aikaa kun silppuat (ja kuullotat) sipulit.

Vierailija
4/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 pussi ranskalaista sipulikeittoa (siis ne kuivat aineet)

0,5dl korppujauhoja

n.2dl nestettä (vettä, ruokakermaa, kermaviiliä, mitä haluaa)

400g jauhelihaa (naudan paistijauhelihaa)

1 muna



Ensin kuivat aineet, siihen neste, anna turvota 5min. sit liha ja muna ja sekaisin.



Saatan laittaa sekaan vielä pakastevihanneksia.. On niin helppo kun ei tarvi laittaa erikseen maustetta, kun toi sipulikeitto on aika mausteista..

Vierailija
5/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

paistijauheliha ei todellakaan ole tähän ohjeeseen liian kuivaa. Tulee todella maukasta, kuivuudesta tietoakaan. itse en pidä sika-naudan tai nauta-sian mausta ollenkaan.

Vierailija
6/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

muisti 4.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kermaviili

1pss ranskalainen sipulikeitto

400g jauhelijaa

1muna



keitto kermaviiliin turpoamaan hetkeksi.

Joukkoon jauheliha ja muna.

Vierailija
8/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset


4 dl kermaviiliä

2 kananmunaa

2 dl korppujauhoja

2 sipulia (itse käytän sellaista pakastesipulihaketta 1 pss)

2 tl suolaa

maustepippuria

2 tl paprikajauhetta

800 g naudanjauhelihaa



Sekoita kermaviilin joukkoon kananmunat ja korppujauhot, jätä seos turpoamaan

hetkeksi.



Hienonna sipuli. halutessasi paista pikku hetken paistinpannulla.(Itse laitan

sen pakastesipulipussin kulhoon, päälle loraus öljyä ja mikroon n. 2

minuuutiksi, niin sipulit pehmenevät sopivasti)



Lisää turvonneen korppujauhon joukkoon mausteet, sipuli ja jauheliha.Sekoita

tasaiseksi taikinaksi.



Laita uunivuokaan.



Paista mureke 180-200 asteessa uunissa keskitasolla n.60-70 min.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli kovin paljoa ei maustaa tarvitse?

Vierailija
10/10 |
04.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mausteita ei tarvitse paljon ja murekkeessa tulee todella mehevää, kun laittaa uunivuokaan. Nesteet eivät pääse karkuun. Itse käytän sellaista pyöreää posliinivuokaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän yhdeksän