voi hitto.. Olen raskaana ja söin
pakastevihanneksia joita ei oltu keitetty, vain sulatettu huoneenlämmössä. ruuan loppuosa oli jopa ihan kylmiä/jäisiä sisältä.
Neuvolantäti oikein painotti että kaikki pakasteet pitää keittää jne..
kuinkahan nyt käy?
Kommentit (9)
..tuskin mitään käy. Nyt vaan sitten loppuaika neuvolan ohjeiden mukaan :)
Pakastevihannekset kannattaisi aina keittää oli raskaana tai ei.
Myös niissä saattaa piillä jonkun taudin vaara, mutta eihän se sitä tarkoita että sinä jonkun taudin nyt saisit.
Tuskimpa mitään ripuli/oksutautia kummempaa.
mulla on myös 1.tyypin diabetes joten jos tulis listeria niin aika huonolta tilanne näyttäis.
pitääkö nyt jotain oireita (kuume, ripuli) tarkkailla? millon oireet voivat tulla? soitanko neuvlaan ja käynkö jo heti huomenna verikokeissa?
Mutta kyllä niitä ohjeita kannattaa noudattaa. Oma vauvani kuoli kohtuuni rv.lla 37 ja epäilynä mm. listeria. Tänä vuonna on muutenkin ollut paljon listeriaa liikkeellä.
jos ei ole korkeaa kuumetta tai muita selviä oireita.¨¨-ap
Missä kunnassa kielletään pakastevihannesten syönti kuumentamattomina? Meillä Tampereella on kiellettyjä vain ulkomaiset pakastevadelmat.
Kysyin vielä erikseen neuvolassa, että pitäisikö esim. herne-maissi-paprikaa välttää kuumentamattomana, mutta ei kuulemma ole missään muissa pakasteissa listeriariskiä kuin noissa ulkomaisissa vadelmissa. Ota rennosti vaan!
Missä kunnassa kielletään pakastevihannesten syönti kuumentamattomina? Meillä Tampereella on kiellettyjä vain ulkomaiset pakastevadelmat.
Kysyin vielä erikseen neuvolassa, että pitäisikö esim. herne-maissi-paprikaa välttää kuumentamattomana, mutta ei kuulemma ole missään muissa pakasteissa listeriariskiä kuin noissa ulkomaisissa vadelmissa. Ota rennosti vaan!
http://www.nutriciababy.fi/ikaryhmat/raskaus/ravintooppi/fi_FI/ruokaraj…
Pakastevihannekset ja -marjat
Pakastevihannekset suositellaan kuumennettavan kauttaaltaan yli 72 asteisiksi ennen nauttimista. Kuumentamattomissa valmisteissa on olemassa listeriabakteerin riski. Listeria monocytogenes –bakteeri voi aiheuttaa pahimmillaan keskenmenoon tai lapsen aivokalvontulehdukseen johtavan vakavan infektion. Myös ulkomaiset pakastemarjat on hyvä kuumentaa (vähintään 2 min 90 asteessa) ennen käyttöä, sillä ne saattavat sisältää esim. kasteluvedestä peräisin olevia vatsatautia aiheuttavia viruksia.
Missä kunnassa kielletään pakastevihannesten syönti kuumentamattomina? Meillä Tampereella on kiellettyjä vain ulkomaiset pakastevadelmat.
Kysyin vielä erikseen neuvolassa, että pitäisikö esim. herne-maissi-paprikaa välttää kuumentamattomana, mutta ei kuulemma ole missään muissa pakasteissa listeriariskiä kuin noissa ulkomaisissa vadelmissa. Ota rennosti vaan!
Näköjään riippuu ihan terveydenhoitajasta, että luodaanko vain turhaa hysteriaa vai pysytäänkö kohtuudessa.
Tässä Tampereen viralliset suositukset:
http://www.tampere.fi/terveyspalvelut/erikoisvastaanotot/ravitsemus/ras…