olenko mä jotenkin huono äiti, kun annan 10kk lapselle leipää?
Olin ihan äimänä, kun perhekahvilassa moni samanikäisen äiti sanoi, ettei missään nimessä anna lapselle leipää, kun siinä on suolaa. Mä olen kyllä antanut, onko se oikeasti jotenkin haitallista?
Kommentit (12)
Tuskin on vaarallista. Kyllä muutkin lapset on saaneet leipää tuon ikäisenä.
Anoppi kanssa varoitteli, kun oli nähnyt jossain lehdessä jonkun jutun, että pienille lapsille ei saisi antaa leipää. Anoppi ei kylläkään osannut kertoa, että miksei.
Kyselin pojan 1v neuvolassa, että onkohan jotkut suositukset muuttuneet vai mistä on kyse, mutta neuvolan täti oli ihan äimistynyt koko jutusta. Sanoi, että kyllä voi antaa leipää, se kuuluu osana terveelliseen ruokavalioon (kokojyväleipä siis, ei mikään pullamössö). Tätikin ihmetteli, että mistä voisi olla kyse.
Lapsi saa suolaa niin vähän leivästä, että siitä ei kannata huolehtia.
Meillä on molemmat lapset syöneet leipää ihan normisuomalaiseen tapaan ja elossa ovat. Ihan terveiltä myöskin vaikuttavat.
juttua että teollisesti valmistettua leipää ei pitäisi antaa olenkaan alle 3 vuotiaalle, todellakin auts!! niissähän on vaikka mitä lisä,-kohtus yms. aineita!!
Tosin kotona leivottua ja vähäsuolaista. Nyt 7kk on jo saanut näkkärä ja söis sitä napa naukuen jos vain paketin saisi käsiinsä, mutta sen suolaisuuden takia vähän hillittävä.
Siis jos ei leipää saisi lapsille antaa. Entiseen aikaa suola oli tärkeä säilöntäaine, silloin ei vielä ollut satoja E-aineita niin kuin nyt.
Joo, olet sinä varmaan huono äiti niin kuin me kaikki muutkin, mutta ei sillä asialla ole mitään tekemistä leivän antamisen kanssa.
että vuoden ikäisenä olisi samassa ruokavaliossa muun perheen kanssa.
Ja siihen taitaa myös normileipä kuulua.
Itse en kiinnitä mitään huomiota hysteeristen vanhempien ruokanäkemyksiin, tai mihinkään muuhunkaan lapsenhoitoon liittyvään.
Kerron esimerkin: mieheni kävi isäkuukautensa aikana kahdeksankuisen lapsemme kanssa työpaikkansa eläkekahvitilaisuudessa ja syötti lapsellemme täytekakkua. Vieressä ollut työkaveri sanoi, että hänen vaimonsa saisi raivarin, jos hän antaisi kakkua samanikäiselle lapselleen. Mieheni totesi, että vaimo ottaa asiat rennosti.
Suosittelen tätä asennetta kaikille muillekin!
Olen molemmille lapsille antanut tuossa iässä leipää,tosin hapanleipää kun auttoi kaikkein parhaiten kutiaviin ikeniin. Ja hengissä ovat vieläkin.
meillä 10kk syö jo samaa ruokaa perheen kanssa, syömme vähäsuolaista. vohvelikeksiäkin syö sekä pullaa sekä leipääkin. av-mammoillehan (niille täydellisille) suola ja sokeri ovat kirosanoja!
Tossahan tuo just 6kk täyttänyt imeskelee ruisnappia ja eilen imeskeli täysjyväsämpylää. Sen verran katon perään, et kun alkaa isoja paloja irrota niin otan pois, kun on vielä niin pieni, ettei tukehtuis. Mut ihan 5kk. neuvolassakin sanoivat, et leipää voi kohta alkaa antamaan, kun ei ole täysimetyksellä ja muutakin maistelee.
meilläkin tyttö on saanut maistella samaa ruokaa, kun me vanhemmat syömme (ei toki kaikkea), esimerkiksi makaronilaatikkoa, perunamuussia, lihapullia ja lohikeittoa. Salaateista tykkää myös kovasti. Itsekin mietin, että jos 1v. "pitäisi" jo syödä samaa ruokaa kuin muu perhe, niin ei kai sitä kerralla voi lätkäistä tavallista ruokaa, jos sitä ennen on saanut noin suunnilleen vain velliä...
Suolaa meillä ei ruokiin lisätä, mutta mausteita kyllä, mutta olen yrittänyt laittaa vähemmän, kun tiedän, että vauvakin maistelee. Sokerin kanssa olen vähän tiukempi (ainakin vielä:)), mutta luulenpa, että tyttö saa kesällä maistaa jäätelöä. :)
ap
Sun lapsi tuskin hilpoo niin paljoa sitä leipää, että sen suolan määrällä olisi mitään merkitystä. Kai alle vuoden ikäiselle tulisi välttää suolan käyttöä, mutta ei muutamalla kuukaudella liene mitään käytännön merkitystä.