Miten on
Meillä on kotona riidelty viime päivät. Pyysin muutaman tuttavan kylään, joista yksi on pariskunta. Kaikki tulivat illalla kylään kuten oli sovittu, tarkoituksenamme oli tarjota savulohta ja samppanjaa. Vaimoni oli luvannyt yllätyksen ja toden totta. Kun vieraat olivat käyneet pöytään ja kilistelimme kouharilaseja, vaimoni toi lohen pöytään ALAPÄÄ PALJAANA!. Herranjestas sitä tuijottamisen ja kirkumisen määrää. Suurin osa vieraista lähti saman tien ovesta pihalle ja vaatteetkin unohtuivat. Joku naapuri soitti poliisitkin metelin takia paikalle. Nyt kysyisinkin pitäisikö lohi marinoida ensi kerralla paremmin koska se oli aika mautonta.
Kommentit (3)
että pöytäseurue pelkäsi saavansa lahnaa lohen sijasta. tässä ei olisi auttanut mikään marinadi.
"vaimoni toi lohen pöytään ALAPÄÄ PALJAANA!."
Äitimuorini joskus virkkasi meille pienen pussukan, johon lohen alapään voi laittaa. Jotenkin se ei kuitenkaan meillä toimi, koska se pussukka haisee nykyisin niin hirveästi kalalle. Olenkin nykyisin käyttänyt sitä lasketellessani alapään suojana tuulelta ja kylmyydeltä.
Siitä tuli mieleen, että mikäköhän minussa on vialla, kun rinneravintoloiden viereiset pöydät tyhjenee ihmisistä kerta toisensa jälkeen?
Lohi on lohta vaikka voissa paistaisi. Gulinaarista huippua ja eri makuja jos toivoo, viisainta vaihtaa kalalaji toiseen.
Toisaalta voihan sitä samaa valmistusmenetelmää tietty käytttää eri kalalajeille, siten saa vaihtelua makuun helpoimmin.