Limen/sitruunan korvaaminen?
Millä voisin korvata limen ruuassa, kun sitruunaakaan ei löydy?
Kommentit (9)
maun vuoksi sitä lisätään.
appelsiinimehusta saa happoa
Ikivanha kysely mutta laitan vinkin kun tänne itse surffatessa osuin, valkoviinietikka on hyvä korvaamaan limen tai sitruunan. Maku on eri joten varovasti kuitenkin ja maistellen!
Kaffirlimetin lehtiä jos sattuu maustekaapissa olemaan.
Etikkaa, mitä sulla sattuu olemaan. Jos ei ole, katso, onko esim. herkkukurkkuja, voit käyttää sitä lientä (riippuu tietty ruuasta). Hapokasta mehua, kuten jo ehdotettiinkin, tämäkin tietty riippuu ruuasta.
Korvaisin sitruunamehun vaikka valkoisista viinimarjoista tehdyllä mehulla.
Vierailija kirjoitti:
Ikivanha kysely mutta laitan vinkin kun tänne itse surffatessa osuin, valkoviinietikka on hyvä korvaamaan limen tai sitruunan. Maku on eri joten varovasti kuitenkin ja maistellen!
Mieto valkoviinietikka toimii erityisesti ruoanlaitossa hyvin, esimerkiksi kala- tai aasialaiset ruoat.
Tai jotain muuta maustetta, maun vuoksi sitä lisätään.