Kun ostatte esim. ruukkutillin kaupasta, mitä teette sille lopulle purkille ja juurille?
Olen kuullut että jopa ihan sen kaupan "jämän" vois istuttaa uudelleen, oletteko tehneet niin? Auttakaa pöljää, miten pitäis toimia!!!
Kommentit (4)
roskiin, en usko että tilli lähtee yhtä helposti kasvamaan kuin esim persilja tai basilika jotka säilyvät elossa ihan omassa ruukussaan ikkunalaudalla kuukausitolkulla.
melkein kaiki muut ruukkuyrtit voi ja kannattaakin istuttaa uudelleen johonkin isompaan ruukkuun: Juuripaakku pois siitä muovipurkista ja hajotetaan sitä vähän (ne kasvaa siinä oikeasti liian tiheässä kasvaakseen kunnolla, tuppaava homehtumaan tiheässä) ja saviruukkuun isompaan multaan. Sitten ikkunalle, missä saavat paljon aurinko ja sopivasti kastelua. Näin esim periljä, timjami, basilika, salvia jne. tuottavat iloa ja mausteita pitkään. Myös esim rucolaa tai viinisuolaheinää voi hyötää pitkäänkin näin, kunhan leikkaa myös tiheään.
Ainoa poikkeus on aloituksen otsikossa mainittu tilli. Kun se on kerran leikattu käyttöön, se ei tee enää uusia varsia, joten sitä on turha istuttaa uudelleenkaan. Roskiin vaan.
kaupan ruohosipulin kasvamaan kukkapenkkiinsä. Siitä sai koko kesän ruohosipulit hakea. Oli juurikin sellainen ruukkuruohosipuli salaattiosastolta.
kaupan ruohosipulin kasvamaan kukkapenkkiinsä. Siitä sai koko kesän ruohosipulit hakea. Oli juurikin sellainen ruukkuruohosipuli salaattiosastolta.