Kuka tietää linsseistä? (ruoka-asiaa siis)
Mitä eroa on vihreillä ja punaisilla linsseillä ja ovatko ne terveellisiä? ihin ruokaan käytät linssejä? Linssikeitto on ihanaa, mutta tulista - lapset eivät saaneet syödyksi. Vinkkejä käyttöön että lapsetkin söisivät?
Kommentit (7)
yhtään ciliä ja se on silti maukasta. Suosittelen googlettamaan erilaisia reseptejä.
mutta ei ne punaisetkaan huonoja ole.
Itse laitan niitä kastikkeisiin, murekkeisiin, makaronilaatikkoon, sosekeittoihin, tortillojen täytteeksi, lisukebulgurin tai -ohran tmv. keitinveteen.
ELI melkein joka ruokaan! Kohottavat ravintoarvoa. Jos lapsesi eivät ole tottuneet niin aloita ujuttamalla pieniä määriä esim. kastikkeisiin.
Huuhtelin linssit hyvin ja laitoin kiehumaan. Sekaan ruskistin jauhelihaa ja sipulia. Mausteeksi ei muuta kuin lihaliemikuutio ja vähän mustapippuria sekä paprikajauhetta. Hyvää tuli!
Jos linssejä laittaa makaroonilaatikkoon, keitetäänkö ne ensin vai kypsyvätkö riittävän pehmeiksi uunissa?
jauhelihakeiton niin, että laitan vain "näön vuoksi" muutaman perunan ja sitten muita kasviksia ja vihreitä linssejä perunan edestä. Lapsille maistuu :). Jauhelihakastikkeen joukkoon sopii myös.
Kevyitä ja ihan mukavasti proteiinia. Linsseistä voi tehdä monenlaisia patoja, itse tein eilen marokkolaista linssipataa, reseptin löytää googlettamalla. :) Siihen tuli mm. kikherneitä ja porkkanaa. Chilin voi jättää pois niin ei ole liian tulista lapsille. Oli tosi hyvää!