Vierailija

Hankin vihdoin tuollaisen Opan puuro-/haudekattilan, kun alkoi mennä hermot maitopuuron vaatimaan jatkuvaan sekoittamiseen. Mutta mitenkäs sitä puuroa tuossa pitäisi keittää? Kun ilmeisesti haudeosassa maito ei lainkaan ala kiehua, niin misää vaiheessa ne hiutaleet pitäisi heittää joukkoon? Onko "keittoaika" pidempi hauduttamalla?Kiitos ja kumarrus!

Kommentit (12)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että kun alemman kattilan vesi kiehuu laitan ylempään kattilaan 2dl vettä ja 2dl riisiä ja samalla puolet maitolitrasta mikroon kuumenemaan. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisään kiehuvan maidon kattilaan ja sekoitan, kuumennan lopunkin maidon ja lisään kattilaan. Annan hautua kypsäksi kannen alla pari kertaa välillä sekoittaen. Riisipuuroon menee näin n. tunti.

Riisipuuro on tosi helppo: kattilan sisään vettä. Kattilaan litra maitoa ja parisen desiä vettä ja riisiryynejä. Levyn tehoa piennennetään, kun vesi kiehuu sisällä, veden ei tarvitse kiehua aivan valtavan kovaa, pieni kiehuminen riittää. Noin puolentoista tunnin kuluttua sekoitus (neste on häipynyt)ja puuro on valmis. Eikä palanut pohjaan! Helppoia kuin mikä! Puuron keittoaikana voi mennä vaikka saunaan, puuro hautuu ihan itsekseen.

en osaa neuvoa, mutta sillä saa aikaan maailman parasta kaurapuuroa, kun tekee seuraavasti:

1) Kattilaosaan vettä kiehumaan illalla

2) Mitataan hiutaleet (sellaisia isoja hiutaleita, ei mitään minuuttipuuroa) haudeosaan

3) Kun vesi kiehuu, kaadetaan siitä tarvittava osa haudeosaan ja jätetään loput kattilaan

4) Levy pois päältä ja kansi päälle.Hiutaleita ja vettä tulee puuroon saman verran kuin tavallisessakin puurossa. Aamulla lämmitetään puuro ja lisätään suola.

ala kattilasta ei vesi ole haihtunut.Manna- / ja riisipuuroon laitan ensin pieneen määrään vetta suurimot ja hetken turvottuaan lisään maidon.

Ja miten sitten isot määrät puuroja (meillä on 6 muksua syömässä sitä puuroa...)? Vaikuttaako jotenkin haudutusaikaan tms.? Ekaks tietty pitää olla varmaan tarpeeks iso kattila :) Mutta siis tästä syystä meillä syödään riisipuuroa ja mannapuuroa harvoin, kun se on vähän hankalaa keittää tavallisessa kattilassa enkä oikein osaa haudekattilaa käyttää.

Vierailija

Olisin kysynyt muilta mistä johtuu että hauhdutuskattilassa AINA vesi pulpahtaa hellalle "koko ajan saa kuivata hellaa"Vaikka vähennän virran 1-3 lle ja vähennän vesimäärää niin vähän ajan päästä PULPAHTAA ja aika iso vesilätäkkö taas hellalla  tirisemässä. ?????

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Olisin kysynyt muilta mistä johtuu että hauhdutuskattilassa AINA vesi pulpahtaa hellalle "koko ajan saa kuivata hellaa"Vaikka vähennän virran 1-3 lle ja vähennän vesimäärää niin vähän ajan päästä PULPAHTAA ja aika iso vesilätäkkö taas hellalla  tirisemässä. ?????

Liikaa vettä alakattilassa, laita vaan senverran että yläkattila vain hiukan vedessä.
Mulla on 3 l, siihen ohjeessa oli 7 dl vettä

Olisin vielä kysynyt onko kattiloissa rakenteellisia eroja kun mukana tullut 5l vesikattila on kadonnut "johonkin" ja käytin 5l "perunakattilaa" johon hauhdutusoasa "sisäkattila" sopii kuin nyrkki silmään. Johtuuko pulpahtelu siitä vaikka laitoin 1l vettä (5 litran) kattilaan ja levyn aivan pienelle 3:lle ja 1:lle. Vielä lisäisin että on vaikea nähdä koska pienempi kattila on hiukan veden pinnan alla. (vain arvio). Anteeksi tietämättömyyteni !

Puuronkeittäjä

Riisipuuron saat myös onnistumaan ilman pohjaanpalamista niin että keität 1 l: n vettä, lisäät 2 dl riisiryynejä. Annat kiehua n.tunnin ja sen jälkeen lisäät 2 dl kuohukermaa. Näin tulee todella maukas puuro.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla