Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Millainen on sinun ohjeesi leipäressuun, mistäpäin Suomea olet?

Vierailija
29.01.2011 |

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun olin lapsi äiti ja isä sitä meille tekivät.

Ruisleipää käyttivät ja se uitettin maidossa tai munamaidossa en muista tarkemmin. Sitten paistettiin pannulla voissa. Ja voi että se oli hyvää :).

Vierailija
2/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja kolmonen on kuopiosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivat hapanleivän palat pilkottiin veteen ja keitettiin puuroksi. Syötiin voisilmän kera. Ja ah, se oli hyvää jos leipä oli tarpeeksi hapanta. kainuusta olen kotoisin.

Vierailija
4/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleipää eli ruislimppua

voidellaan ohuet siivut

pannuun voita, ruskista kevyesti leivät, päälle

kevyt/täysmaitoa mausta suolalla kunnolla nam

Vierailija
5/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

"nevehööd"

Vierailija
6/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olisko sama asia, mutta karjalan murteella?



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Helsingistä olen kotoisin, mutta juuria on Hämeessä ja Varsinais-Suomessa, enkä ole koskaan kuullutkaan moisesta.

Vierailija
8/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistetaan molemmin puolin ja pannulle lisätään maitoa niin että leipäviipaleet melkein peittyvät. Lisätään voita ja keitetään kokoon niin, että leipäviipaleet ovat hyvin pehmeitä ja imeneet maidon ja rasvan.

Viipaleet nostellaan varovasti lautaselle, ja loppujämä maitorasvaseoksesta päälle.



Ja savosta olen kotoisin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

meilläkin se maito lisättiin vasta pannulle.

En ole tosiaan varmaan lähemmäs 20 vuoteen tuota syönyt. Mutta sen muistan ,että aidossa oli pehmenneet ne leipä viipalee (ei pilkottu niitä leipiä sen pienemmiksi paloiksi) ja päälle laitettiin voita.

senkin muistan ,että tuohon käytettiin juuri ne jo vähän kuivuneet ruisleivät.



t.3

Vierailija
10/11 |
29.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuivaa leipää paistetaan voissa ja vesitilkassa. Syödään puolukkasurvoksen kanssa. Tämä tapa on keski-suomesta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
30.01.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuli lapsuus mieleen. Pitääkin kokeilla ja opettaa lapsille perinteitä :).

Tietääkös kukaan savolainen munaröllön? Niin kuin munakokkeli mutta lisättiinkö siihen maitoa, tuli sellanen liemi siihen?

Paistetaan molemmin puolin ja pannulle lisätään maitoa niin että leipäviipaleet melkein peittyvät. Lisätään voita ja keitetään kokoon niin, että leipäviipaleet ovat hyvin pehmeitä ja imeneet maidon ja rasvan.

Viipaleet nostellaan varovasti lautaselle, ja loppujämä maitorasvaseoksesta päälle.

Ja savosta olen kotoisin

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan yhdeksän yksi