Miksi voi on hyvää lettujen paistamiseen?
Kommentit (6)
voi ruskistuu ja antaa siis ohukaisille herkullisen ulkonäön. Samaan aiheeseen liittyy sekin, että voissa on jäljellä hieman vettä ja proteiinia, jolloin tulee helpommin pistipintaa.
Tietenkin maku myös.
Tero
parhaan maun, kauniin tuloksen, siis värin pintaan.
Öljy on 100% rasvaa, voi taas n 80% ja sisältää myös esim. erilaisia maidon ainesosia (proteiineja ja hiilihydraatteja). Voissa on yleensä myös suolaa. Voi on huoneenlämmössä kiinteää ja tyydyttynyttä rasvaa. Kaikki nämä vaikuttavat koostumukseen, paisto-ominaisuuksin (taikinan reagointiin pannulla) ja makuun.
kasvisrasvat kärtsää. Ongelmaan ratkasu on pesasta välillä pannua ja katsoa ettei ihan täysillä paista.
Ensin palaa proteiini kun vesi on haihtunut tarpeeksi. päästöjä tietyllä määrällä. Tietysti monet sanovat että eivät Intia ja Kiinakaan vähennä, mÖljyosa voissa kestää vähän enemmän, siksi joskus käytetään kirkastettua voita josta vesi ja proteiini on poistettu.
On parasta kaikessa muusakin leivonnassa, siis antaa parhaan maun verrattuna kasvirasvoihin. kokeile laittaa vaikka puolet voita ja puolet kasvirasvaa jos kovien rasvojen käyttö arveluttaa.