Lue keskustelun säännöt.
  Antakaa jonkun ihanan LAKKAherkun ohje jouluiseksi jälkiruoaksi!
17.12.2010 | 
                  Saa olla kirpeä ja raikas. Joku juustokakku olisi kiva, mutta en ole löytänyt hyvää ohjetta googlettamalla.
Ei alkoholia.
Kommentit (4)
Kermavaahtoa, rahkaa, pari kananmunaa, sokeria, siivilöidyt lakat ja pakastimeen jäädykevuokaan tai kakkuvuokaan. On todella herkullista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
  Sisältö jatkuu mainoksen alla
  että en halua ruokaan raakaa kananmunaa. Ajatus on ällöttävä.
Kiitos kuitenkin! Lisää saa laittaa.
LAKKAPARFEE
(10 annosta)
Ainekset:
2 kananmunaa
1/2 dl sokeria
2 tlk (à 2 dl) Pirkka vispikermaa
2 tl vanilliinisokeria
1 prk (430 g) Pirkka lakkahilloa
1 ps (90 g) Omar-makeisia
Koristeeksi ja kastikkeeksi
lakkoja
1. Leikkaa makeiset saksilla tai veitsellä pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa myös kerma ja mausta se vanilliinisokerilla.
2. Yhdistä vaahdot keskenään. Lisää varovasti nostellen lakkahillo ja makeispalat vaahtoon. Huuhdo kylmällä vedellä noin kahden litran rengasvuoka ja kaada jäädykeseos vuokaan. Peitä kelmulla. Jäädytä parfeeta vähintään viisi tuntia, mielellään yön yli.
3. Kasta parfeevuoka kuumaan veteen ja kumoa vadille. Anna sulaa hetki jääkaapissa, jotta parfeesta tulee leikattavaa. Tarjoa parfee lakkojen tai lakkakastikkeen kanssa.
4. Lakkakastike:Puserra lakat lusikan avullasiivilän läpi. Mausta sokerilla.
kerman voi vaihtaa vaniljavaahdoksi, karkit jättää pois jne. jos haluat kevyempää versiota