Vauvavakuutus

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Olen lukenut monenkin ottaneen vauvavakuutuksen. Alussa ajattelin, ettei sellaista tarvitse, koska julkinen terveydenhuolto kuitenkin hoitaa kaiken ja kohtuuhintaan. Mutta nyt olen miettinyt, että täytyy sillä joitakin selviä etuja olla, kun niin moni sellaisen ottaa.Mitä vauvavakuutus siis yleensä kattaa? Jos joku on päättänyt jättää sen hankkimatta, niin miksi?

Kommentit (13)

Vierailija

Kun aikoinaan esikoiselle otimme vauvavakuutusta, niin virkailija mainitsi oman lapsensa syntyneen keskosena ja ne hoidothan ei ihan halvimmasta päästä ole. Kun ottaa vauvavakuutuksen ennen syntymää (sopimus solmittava yleensä 3kk ennen laskettua aikaa), niin se kattaa juuri keskoshoidot. Toinen vanhempia piinaava asia on korvatulehduskierre, pahimmillaan tulehduksia ilmenee kerran kuukaudessa ja tällöin voi tuubitus tulla kyseeseen. Julkisella puolella jonot ovat varmaan melkoiset ja hoito voi olla ylimalkaista (tällaista olen kuullut, ei ole omakohtaista kokemusta). Esimerkiksi meidän lapsivakuutuksessa saa vakuutusyhtiöstä maksusitoumuksen, jos lapsi joutuu tuubitukseen. Näin ollen meidän ei tarvitse maksaa missään vaiheessa itse toimenpidettä, ainoastaan omavastuu (muistaakseni 75 e/vuosi). Tuubitus saattaa yksityisellä puolella maksaa 1500 eur tai jopa enemmän.Nämä asiat mulle tuli mieleen, meillä ei onneksi ole tarvetta vakuutukseen käyttöön vielä ollut, mutta veisin lapsen yksityiselle ehdottomasti heti jos tarvetta ilmenisi. Ja pikkukakkosellemme otamme myös vakuutuksen.

Vierailija

Hei!Pakko hieman korjata yllä olevaa vastaajaa. Esimerkiksi keskosuudesta ei koidu vanhemmille ylimääräisiä kuluja, vaikka totta, että keskosen hoito maksaa yhteiskunnalle paljon. Alle 18 vuotias maksaa sairaalahoidosta, vaivasta kuin vaivasta (keskosuus, sydänleikkaus, kitarisanpoisto, mikä vain) max 7 vrk ( á 32,50€ / vrk) ja tämän jälkeen hoito on maksutonta. Eli keskosen vanhempi maksaa 7 x 32,50€ ja tämän jälkeen hoito on maksutonta. Lisäksi on lainsäädännöllinen maksukatto, mikä on tänä vuonna 633€ eli kun aikuinen esim. on maksanut sairasteluidensa vuoksi lääkkeistä, lääkärikäynneistä ja sairaalahoidoista tuon summan, sen jälkeen koko loppu vuosi on maksutonta. http://www.stm.fi/sosiaali_ja_terveyspalvelut/asiakasmaksut/terveydenhuo...On olemassa myös järjestelmä nimeltä hoitotakuu eli esim. leikkaukseen pääse julkisella puolella viimeistään 6 kuukauden sisällä siitä kun lääkäri katsoo leikkauksen tarpeelliseksi. Tästä löytyy niinikään infoa sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta.Eli keskosuutta varten ei todellakaan tarvitse lapsivakuutusta. Korvatulehduskierteen saa hoidettua myös julkisella puolella, mutta ymmärrettävästi joskus on sujuvampaa hommata aika yksityiseltä puolelta kuin julkiselta.Täytyy muistaa, että lapsivakuutus on bisnes, ei hyväntekeväisyyttä. Vakuutusyhtiöt ovat löytäneet oivan markkinaraon meistä vanhemmista ja mikään vakuutusyhtiö ei tarjoaisia tällaista palvelua, ellei se olisi heille kannattavaa hommaa. Jokaisen kannattaa laskea ihan paperilla, kannattaako vakuutus vai ei. Esim. vuotuisen vakuutusmaksun hinnalla saa aikasta monta yksityislääkärikäyntiä (jos yksityisellä haluaa käydä). Toisaalta on hassua, että yksityislääkäreitä pidetään jollailailla parempina kuin julkisen puolen lääkäreitä. Hehän ovat aivan samoja lääkärietä, jotka päivisin ovat virassaan esim. sairaalassa lastenlääkärinä ja iltaisin ottavat hyvät lisärahat ykstyisvastaanotolta. Sama lääkäri tekee lapsen korvien putkituksen puoli-ilmaiseksi päivisin julkisessa sairaalassa ja iltaisin käärii rahat yksityisellä. Tarkoitan siis vanhemman vinkkelistä, päivisinhän palkan maksaa veronmaksaja.Summa summarum: lapsesi saa Suomessa erinomaisen hoidon julkisessa terveydenhuollossa, lähes ilmaiseksi.

Vierailija

mielenkiinnosta mm. IF:n vauvavakuutuksen ehtoja. Siellä lukee sairaalahoidon korvattavuudeta seuraavaa: korvataan 1000€ asti, omavastuu 30 vrk.Ööö: eihän tällöin saa mitään vakuutuksesta takaisin. 7 vrk x 32,50 = 227,50€. Ja yli 7 vuorokauden jälkeen hoito on maksutonta julkisella puolella.Loistobisnes siis. Asiakas luulee omaavansa loistoturvan, mutta todellisuudessa maksaa turhasta. Suosittelen erittäin lämpimästi tutustumaan ensin julkisen puolen tarjoamiin palveluihin esim. verkossa sosiaali- ja terveysministeriön sivuilla ja sen jälkeen lukemaan tarkkaan vakuutusehdot.

Vierailija

Aikaisemmin ei elmäntilannekaan ole sallinut, enkä ole katsonut tarpeelliseksi. Mutta nyt elämäntilanne sallii nja otin. Pidän suomalaista terveydenhuoltoa hyvänä, ja omassa kunnassani lapset hoidetaan kyllä pääsääntöisesti hyvin. Mutta syitä vakuutuksen ottamiseenkin on. Meillä on suvussa "näkövika", jonka vuoksi kolmella lapsellani on lasit (ollut 2 vuotiaasta), ja aikanaan kaksi vanhinta joutuivat hyvin varhaisessa viaheessa yksityiselle karsastuslääkärille, erikoissairaanhoidossa ei ollut resursseja. Lisäksi lasit ovat kalliita, viakka niihin saadaankin apuvälineavustus 12- vuotiaaksi asti (muistaakseni). nuorin lapsi on erittäin atooppinen, hänen ihohoitonsa on jo nyt maksanut pitkän sentin, eikä loppua näy, lisäksi hänellä oli nuorempana pahat allergiat, joiden hoitoon ei kela osallistunut mitenkään. Lisäksi kaksi lapsista on korvakierrelapsia, ja osittain yksityisellä (ilman vakuutustakin) hoidettuja.

JOten näistä syista tämä tulokas on nyt vakuutettu, ja vakuutus pidettäneen voimassa ensimmäiset 2 vuotta.

Mitenkään välttämättömänä en vakuutusta pidä, mutta nyt olen ostanut itselleni mielenrauhaa, jos törmätään samoihin ongelmiin kuin noiden vanhempien kanssa :)

Vierailija

Voi olla, että vakuutus on turha, ja toivon mukaan se onkin, mutta koskaan ei voi etukäteen tietää millaisia sairauksia ilmenee lapsella. Tvalliset flunssakierteet ja nuhakuumeet hoituu ihan kätevästi julkisella puolella, mutta mielestäni on parempi katsoa kuin katua. Jokaisessa taloudessa tietenkin oman tilanteen mukaan; jos on tiukkaa ei tietenkään mielellään laita rahaa sellaiseen josta "saattaa olla hyötyä", mutta jos vain mahdollista niin suosittelen.Ensimmäistä odottaessani otettiin vauvavakuutus, joka kattoi siis myös odotusajan. Ja onneksi otettiin. Kävi nimittäin niin että vauva kuoli kohtuun. Odotusajan vakuutus kattoi myös kohtukuoleman ja ainakin ifillä saatiin korvausta 5000 euroa. Ilman vakuutusta ei olisi saatu mitään. Tietenkään mikään summa ei tuota menetystä korvaa, mutta mm hautajaiskuluihin ja muihin meni rahaa yli tonni, vaikka ihan pienet pidettiin. Että surun keskellä tuo summa toi ainakin helpotusta arkeen jos ei muuta. Tässä yksi syy miksi vauvavakuutusta suosittelen. Ihan vain kaiken varalle.

koralli
Seuraa 
Liittynyt25.12.2009

Hyötyä lapselle myöhemminkin elämässä. Meillä otettiin Pohjolasta hoitokuluvakuutus, koska suurin osa vakuutuksista on siellä ja muualta ei saanutkaan vakuutusta jos ei kotivakuutus samassa yhtiössä.Kolme kuukautta ennen la:ta piti ottaa ja vakuutus voimassa heti syntymästä, esim. if,tapiola vakuutuksen saa vasta 2kk ikäiselle lapselle.Parempi olla vakuutusturva heti lapselle syntyessä kun vasta myöhemmin.Miehellä oli otettu lapsena hoitokuluvakuutus ja pääsi tyräleikkaukseen yksityiselle puolelle ja korvaus tuli heti. Julkisella olis ollut kuukausien jonot.Pieni raha jos kuluja yhtäkkiä tuleekin.

Lisäksi Pohjolalta voivat vanhemmat hankkia lapsen synnyttyä newlife-vakuutuksen (henkivakuutus vanhemmille) joka on ensimmäisen vuoden täysin ilmainen.

serpentiini
Seuraa 
Liittynyt29.3.2010

Ei muuten puolesta tai vastaan, mutta omakohtaisesta kokemuksesta viisastuneena:Jos aikoo vakuutuksen hankkia syntymättömälle lapselle, kannattaa hankkia vakuutus ennen kuin käy missään rakenneultrissa yms. jos mahdollista. Jos siellä löytyy jotain ihmeteltävää (vaikka ei vaarallista), saattaa olla, että vakuutusta ei äkkiä saakkaan samoilla ehdoilla kuin ennen.

Tämän olisin halunnut itse tietää aiemmin.

Vierailija

Ja kuka nyt sano et tapiolassa saa 2kk ikäselle,ni kyllä mulle kyllä tarjottiin ennen syntymästä asti vakuutus,jos käy jotain esim. synnytyksessä tms ni vakuutus korvaa.

Sit vielä se et esikoiselle otettiin vakuutus ja se on ollu terve ku pukki. Tokalle ei otettu vauva aikasta ja kappas 2vkosena oli korvatulehdus (eka) ja ollu sen jälkeen paljon kipeenä,että ois ollu tarvetta..sit otettiin heti ku sai ni on kyllä ollu käyttöä,meinaan siis ottaa tälle kolmoselle vauvavakuutuksen! Koska A) Isompi sisko on koulussa ja sieltä tulee kaikkii pöpöjä..pienmpi on mun kanssa sit kotosalla. Ja ettei tuu sit mitään rajotteita vakuutukseen myöhemmin.Ipanapa11 ja köllykkä 26+1

Vierailija

Olen pahoillani menetyksestänne.Saanko kuitenkin tiedustella, että mistä vakuutusyhtiöstä teillä tuo vauvavakuutus oli?Pohjolaan juuri soitin, ja siellä vakuutus astuu voimaan vasta elävän lapsen syntymästä..

koralli
Seuraa 
Liittynyt25.12.2009

"If Vauvavakuutusta voit hakea syntymättömälle lapsellesi aikaisintaan raskausviikolla 12 ja viimeistään kolme kuukautta ennen laskettua aikaa. Edellytämme myös aikaisintaan raskausviikolla 10 suoritettua ultraäänitutkimusta. Laskettuna aikana sinun tulee olla alle 42-vuotias."Pohjola: "Hoitokuluvakuutus syntyvälle lapselle

Lapsen syntymästä voimaan tulevaa vakuutusta on haettava viimeistään kolme kuukautta ennen laskettua syntymäaikaa."Tapiola

Tapiolan Lapsivakuutuksen voit varata vauvalle vaikka jo odotusaikana. Se korvaa hoitokuluja, jotta pienen potilaan ei tarvitse jonottaa hoitoon pääsemistä.Lapsivakuutus myönnetään 2 kk - 17 vuoden ikäiselle lapselle. Lapsivakuutus myönnetään ainoastaan Tapiolan koti- tai maatilavakuutusasiakkaille!Pohjantähti:

"Voit tehdä syntyvälle lapsellesi vakuutusvarauksen

tapaturman, sairauden

ja matkustamisen varalta

aikaisintaan 17. raskausviikolla ja

viimeistään 28. raskausviikon loppuun

mennessä.Syntyvän lapsen vakuutusvarauksen ja muiden henkilövakuutusten

myöntämisen ja voimassa pysymisen

edellytyksenä on voimassaoleva Pohjantähtiturva

kodille, johon sisältyy ainakin vakinaisen asuntosi

vakuutus (asunto ja koti-irtaimisto)."serpentiini
Seuraa 
Liittynyt29.3.2010

Meillä siis Tapiola ja syntymättömälle otettu vakuutus (tulee voimaan heti syntymästä). Tämä yhtiö siksi, että siellä omavastuu vain kerran kalenterivuoden aikana, joissakin yhtiöissä omavastuu aina sairauskohtainen tms. Vaatii kotivakuutuksen samaan firmaan.Vaikka täällä kuinka kehutaan julkista puolta, niin itse en luota siihen silti pätkääkään.Nyt oon pari kertaa käyny yksityisellä lääkärissä kun 3,5 kk ikäisellä pitkittynyt flunssa. Netistä helppo varata aika vaikka samalle päivälle, ei oo tarvinnu jonottaa yhtään ja lääkärit olleet mukavia ja asiaan paneutuneita. Päivystyksiäkin kai isommilla terveystaloilla on meidän paikkakunnalla.Vierailija

ääni täältä täysin TAPIOLALLE. Oikein toimiva ja kattava vakuutus, jo otettu tosiaan jo odotusaikana.Komppaan serpentiiniä, luottamus myös aika heikko julkiseen puoleen, puhumattakaan palvelusta.... tai siis sen puutteesta!mami

Vierailija

Meillä on siis 5v poika ja toinen tulossa alkuvuodesta. Luotto maamme terveydenhoitojärjestelmään on sen verran kova ja kokemukset hyviä, ettemme ota vakuutusta tälle tulevallekaan vauvalle.Esikoiselta on hoidettu pieni pippelin rakennevika jälkitarkastuksineen Lasten ja nuorten sairalassa leikkauksella 1,5v iässä, putkitettu korvat Meilahdessa, mitä ennen hoidettu 4 korvatulehdusta jälkitarkastuksineen kunnan terveysasemalla. Kerran kävimme yksityisellä, sekin siksi että oli hääpäivämme -siis aika maistraattiin- ja ei ollut aikaa jonottaa tk-päivystyksessä. Hiljattain kävimme lastentautien poliklinikalla vatsavaivojen takia, lähete sinne irtosi vaivattomasti neuvolasta. Lääkityksiä poika on syönyt kohtuullisen vähän korvatulehduksien loputtua tuohon putkitukseen. Lisäksi poika on käynyt kunnallisella puheterapeutilla.Laskeskelimme miehen kanssa, että silti voiton puolella ollaan, vaikka olemme itse maksaneet sairaalakeikat, poliklinikkamaksut, lääkkeet ja tuon yhden yksityislääkärikäynnin pojalle, sen verran tyyriitä ovat vakuutukset. Tk-käynnit ja kunnan puheterapeutti ovat luonnollisesti maksuttomia.Lisäksi paras lastentautien asiantuntemus on tässä maassa Lasten ja nuorten sairaalassa eli julkisella terveydenhuollolla. Ja lääkäriin pääsee aina, jos ei terveyskeskukseen pääse heti niin yksityiselle pääsee ilman vakuutustakin.JOS mieheni tai minä olisimme astmaatikkoja tai erityisen allergisia, olisin ehkä kuitenkin ollut vakuutuksen kannalla, mutta koska olemme niin perusterveitä molemmat, en nähnyt syytä ottaa vakuutusta. Yleinen terveyndehuolto on tähän asti palvellut meitä niin hyvin. Koskaanhan ei voi tietää mitä tapahtuu, mutta Suomessa ei yksikään lapsi jää ilman tarvitsemaansa hoitoa vakuutuksen puutteen takia.

Uusimmat

Suosituimmat