lasten(suksien) pituus ja kengän koko

Vierailija

Hei,Katselin huuto.netistä suksipaketteja ja yllätyin:useat 130-140 cm sukset ja monot on 34-36 kokoa tai pienempiä.Meidän molemmat lapset taitaa olla aika isojalkaisia, kun on 37 kengän koko (kasvuvaralla ja ilman) ja pituutta 136 ja 144.Miten muilla?

Kommentit (15)

Vierailija

eli meille suositeltiin lapselle joka on 125cm pitkä, niin suksia jotka ovat 140cm pitkät

lopulta ostettiin 150 cm pitkät kun ero näytti niin pienltä, josko sit menisivät viel ens vuonnakin

mono ostettiin kokoa 35, niillähän ei juurikaan kävellä

talvikenkä on kookoa 33ja ikää 5v ! no joo pian 6v

eli nuo mainitsemasi suksipaketit on noin 5vuotialle tarkoitettuja

Vierailija

ja kovaa menee, ei ole liian pitkät eikä kyhyet koko paketti maksoi 99e sauvat mukana kans

prismasta ostettu ja saatiin viel se 15%ale kun oli ne asiaksaomistajapäivät

Vierailija

Suksien ja sauvojen mitatPerinteisen sukset: Oma pituus + 15 - 25 cm

Luistelusukset Oma pituus + 10 - 15 cm

Perinteisen sauvat 0,83 - 0,86 x oma pituusVierailija

Lasten suksia valitessa on ensimmäiseksi syytä unohtaa vanhat, liian suuret kasvuvarakäsitykset. Liian pitkillä suksilla hiihtämisestä tulee jalkoihin sotkeutumista ja kaatuilua. Ehdoton maksimipituus lasten suksissa on lapsen pituus + 15 senttiä. Suksi on käyttökelpoinen vielä, kun sekä suksi että lapsi ovat samanpituiset.Suksien valinta eri-ikäisille lapsille

2?3-vuotiaille on tarjolla ensipaketteja hiihtoon.3?5-vuotiaiden suksissa step-pitopohja on hyvä valinta, sillä hiihdon alkeita harjoiteltaessa pito on kaiken a ja o. Kun vauhti on lähinnä kävelyvauhtia, ei luistolla ole suurta merkitystä.3?5-vuotiaille kannattaa jo ostaa oikealla hiihtokengällä ja siteellä varustetut sukset. Pienimmät hiihtokengät lähtevät numerosta 25.5?12-vuotiaille kannattaa ostaa perussukset, joilla on mahdollista kokeilla niin perinteistä kuin luistelutyyliäkin. Niitä on saatavilla molemmilla pohjamuoveilla. Edistyneemmälle lapselle tai hiihtokilpailuissa kävijälle on syytä ostaa omat, huokoisella pohjamuovilla varustetut sukset molemmille tyyleille. Nanogrip-pitopohjaisilla suksilla voi harjoitella hiihdon tasapainoa. Ne pitävät yhdellä jalalla potkaistaessa, mutta luistavat hillitysti luisteluhiihdossa.

Vierailija

Ensimmäisten suksien tulee olla 10 lyhyemmät kuin lapsi. Sitten kun osaa jo joten kuten hiihtää niin oman pituiset ja sitten vasta kuin hiihtä kunnolla niin omapituus +10cm. Monet ostaa kuitenkin kasvunvaraa.Meillä pieni jalkaine poika. Pituus 115cm ja kenkä 30.

Kyseessää 4v, joten sukset 100cm ja monot (pientämallia)31.

Vierailija

http://www.peimarinlatujapolku.net/nain_liikumme/hiihto/Ns. nyrkkisääntö pienten lasten suksen pituudesta voisi olla se, että suksi on likimain samanpituinen kuin hiihtäjä. Eli noin 2-3 -vuotiaalle metrin pituinen suksi on sopiva. Liian pitkiä suksia on vaikea hallita, eikä tärkeintä ole luisto, vaan se että sukset tuntuvat tukevilta. Pienten lasten ”kävelyhiihtoa” ja miksei ensiliukujakin varten käyvät markettien hiihtopaketit, joissa suksissa on lenkkisiteet. Niihin yleensä kuuluvat myös sauvat. Mutta heti kun lapsen tasapaino/ hiihtotaito on siinä kehitysvaiheessa, että suksella tai suksilla liukuakin alkaa tulla mukaan, on syytä hankkia kunnolliset kärkisitein kiinnitettävät sukset ja niihin sopivat hiihtojalkineet. Tällöin lapsi on noin 3-5 vuoden iässä. Lapsen kasvaessa myös suksen pituus kasvaa; noin 5-vuotiaale 115 cm:n pituiselle hiihtäjälle 120-130 cm:n pituiset sukset ovat sopivat. Lapsen kasvaessa ja hiihtotaidon kehittyessä alkaa lapsen paino ja suksen sopiva jalkavuus nousta entistä tärkeämpään osaan, jotta sukset myös luistaisivat ja päästäisiin nauttimaan myös vauhdin hurmasta.http://www.hiihtoliitto.fi/maastohiihto/nuorisohiihto/valineet_ja_varust...Lapsen ensimmäiset sukset (2-4v)

·suksilla kävellään, suksella liukuminen ei ole vielä löytynyt

·nämä voivat olla lenkkisukset

·löysät sukset

·hyvä pito, ei saa liukua taaksepäin, pitopohja, pitovoideteippi

·sauvoilla pidetään tasapainoa, lyhyetLapsen seuraavat sukset (4-10v)

·liukuminen on löytynyt

·sukset, jossa on kärkisiteet

·omatoiminen hiihtäminen, sukset pitää pystyä laittamaan itse jalkaan ja pois => riittävän herkästi toimivat siteet

·yleisimmät kenkä-side järjestelmät Salomon SNS ja Rottefella NNN

·suksen pituus 5-10 cm hiihtäjää pidempi

·sauvan pituus, rinnan korkeudelle

·löysät sukset, hiihtäjän paino yhdellä jalalla => suksen keskikohta osuu lumeen

·jotta ylämäetkin nousevat, tarvitaan pitoa, esim. voide tai pitovoideteippiVierailija

Lapsilla pituutta 122 ja 125. Monoissa ei ole enää pahemmin kasvunvaraa, mutta kyllä ne varmaan vielä tämän vuoden menee.Laskettelusuksethan on sitten eri asia. Niitä meillä ei olekaan. Jos niitä tarkoitit, kun nehän katsotaan pituuden mukaan tai ainakin omassa lapsuusdessani oli näin.

Vierailija

Sen mitä muutaman kerran koulussa hiihtävät, niin saa välttää 2o cm pitemmät sukset kuin mitä ovat.

Riittää kun ostaa sitten isompia monoja ja pidempiä sauvoja. Näin menee sukset koko ala-aste iän. Tosin meidän pojat on hidas kasvuisia. Joten ala-asteen aikana tuskin tulee pituutta kuin n.30-40cm. Nyt kolmasluokkalaiselle tuli ostettua pitkät sukset ekalla. Sukset on vieläkin häntä itseään melkein 20cm pidemmät. Hyvin hän on pystynyt niillä hiihtämään.

Vierailija

muulloinkin hiihtämään kuin vain koulun kanssa, jos ei raaski ostaa suksia lapsen kasvun mukaan? Tulis niikuin halvemmaksi/km. En voi kyllä tuollaista ymmärtää, että yhdet sukset koko ala-asteen ajan. Pitääkö niitä lapsia hankkia, jos ei ole varmaa niihin?

Vierailija

Lainaus:

muulloinkin hiihtämään kuin vain koulun kanssa, jos ei raaski ostaa suksia lapsen kasvun mukaan? Tulis niikuin halvemmaksi/km. En voi kyllä tuollaista ymmärtää, että yhdet sukset koko ala-asteen ajan. Pitääkö niitä lapsia hankkia, jos ei ole varmaa niihin?


ei viitsi niihin suksiin rahaa laittaa, etenkin kun hiihtävät sen maks. 6 kertaa talven aikana. Lakettelemme koko perhe, joten sijoitamme siihen.

Vierailija

Laskettelu on kuin robotti-imuri ja perjantai-iltapäivä Prismassa, hiihtäminen eräladuilla on taas kunto, mieli ja luonto. Mutta jokainen vastaa omistaan.

Vierailija

just mietin, et voisko 147 cm lapsi hiihdellä vielä tän talven 150 cm suksilla, kävis vaan uudet monot. Siis meilläkään ei muuten hiihdellä, ihan koulua varten noi hiihtosysteemit.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat