Saako lohta syödä päivittäin vai onko siinä joku terveellisyysriski?
Kyselin jo aiemmin eikä kukaan silloin tainnut vastata.
Kommentit (14)
Mutta sitä terveellisempää rasvaa ei eläinkunnasta löydy.
Kalanrasva on terveellistä!
Ehdottomasti syö kalaa kuin jättää syömättä.
ympäristömyrkkyjä, kasvaa Jäämeressä, ei Itämeressä. Itämeren villissä lohessa ei ole myrkkyjä. Myöskään kirjolohessa ei ole myrkkyjä, koska on kasvatettu=syötetty rehulla.
ympäristömyrkkyjä, kasvaa Jäämeressä, ei Itämeressä. Itämeren villissä lohessa ei ole myrkkyjä. Myöskään kirjolohessa ei ole myrkkyjä, koska on kasvatettu=syötetty rehulla.
oikeesti. Myös siis Jäämeren lohessa. Mut silti se 2 kertaa viikossa on terveellistä, vasta sen jälkeen alkaa dioksiinin saanti nousta liikaa.
jotka syövät kalaa päivittäin (lähinnä näitä petokaloja joissa dioksiinin määrä on suuri) ja todettiin että tästä huolimatta he olivat terveempiä kuin väestö keskimäärin
Kirjolohta taas voi aivan hyvin vetää 2 krt/viikko
<a href="http://www.evira.fi/portal/51466" alt="http://www.evira.fi/portal/51466">http://www.evira.fi/portal/51466</a>
Norjan lohi ei sisällä myrkkyjä, vaan Itämeren villi lohi.
Eli Norjan lohta ja kirjolohta vaan syöpöttelemään :))
6
TÄYSIN MYRKYTÖNTÄ.
http://www.ruokamenot.fi/component/content/article/84-kirjolohinorjanlo…
"Suosittua Norjan lohta voi nauttia vaikka päivittäin."
http://www.iltalehti.fi/terveys/200901278985236_tr.shtml
Siis pitää suosia kasvatettua lohta eikä suinkaan villiä lohta. Lohenkasvatus siis palvelus ihmiskunnalle.
a) aika paljon rasvaa ja b) sekä itämeren että norjan lohessa on paljon dioksiinia - pari kertaa viikossa on vielä lohesta enemmän hyötyä kuin haittaa mutta joka päivä syötynä just dioksiinia tulee liikaa. ja lisäksi c) suurin osa lohesta kasvatetaan ja se ei ole mitään ympäristöystävällistä puuhaa se.