RACLETTE-grilli - minkälainen olisi hyvä?
Mitä tulisi ottaa huomioon ostettaessa?
Jos jollain on, niin kertokaa pliis.
Kommentit (17)
Raclette on kyllä ihan kiva idea, mutta jos tulee kymmenenkin henkeä, tarvitset jo pari konetta, sanoisin. Voitko saada lainaksi jostain?
Raclette on hyvää ja mukavaa puuhaa, mutta käry on (sisätiloissa) melkoinen ja kuumakin siinä tulee! Itse en alkaisi siihen juhlavaatteissa.
Meillä on raclettegrilli, jossa on 8 pientä pannua juustolle sekä levy paistamista varten. Juustopannut laitetaan lämpövastuksen alle, ja vastuksen päällä on paistolevy. Levyllä paistetaan pekonia, lihaa, paprikaa, herkkusieniä, kesäkurpitsaa, sipulia, kirsikkatomaatteja. Juustopannuissa sulatellaan juustoa: raclettejuuston lisäksi goudaa sekä homejuustoa. Kukin makunsa mukaan. Lautaselle lisäksi keitettyä perunaa ja/tai paahtoleipää sekä maustekurkkua ja hillosipulia. Usein kootaan paistetut jutut leivän päälle ja valutetaan juusto kaiken kruunuksi, ihan mahtava pommi.
Näin siis meillä tehdään. Ollaan päädytty nykyisin harrastamaan raclettea kesällä terassilla, juuri tuon käryn takia. Talveen toki sopisi muuten.
Kuvailin vain meidän tapaamme käyttää raclettea, joka ei ole mitenkään alkuperäinen tai juuri oikeanlainen. Ennenkuin kukaan ehtii älähtää ;-)
Nelonen
Kiitos vinkistä, tilasin kyseisen Cloer 6430-merkkisen raclettegrillin suomalaisesta www.24shop.fi -nettikaupasta ja ollaan tehty jo muutamaan kertaan racletteherkkuja! Sopii mielestäni talveen ja varsinkin kun on oltu hiihtämässä tai laskettelemassa, mikä olisi parempi kuin yhteinen raclette-ilta.
Meillä myös tuo Cloer ja on tosi hyvä. Tarpeeksi iso, kun grillin ympärille yleensä kertyy porukkaa. Eihän kukaan yksin jaksa ruokaa syödä tuntitolkulla, mutta porukalla on kivaa ja aivan ihanaltahan tuo maistuu.
Kauheaa nysväystä tuossa grillin ympärillä, max. 6 hengen porukalla vielä menee. Muuten käyttöä vain perheen sisällä.
Minulla ollut Severin jo 4 vuotta, siinä päällä on sekä kivi jolla voi paistaa ilman rasvaa, ja parila jonka voi myös kääntää ja kääntöpuolella voi paistaa lettuja. Juustonsulatuskuppeja on 8 kpl. Olen ollut todella tyytyväinen, maksoi jotain 49 euroa.
Ei ne mitään käryä, jos siihen ei tuki kaikenmaailman etikkavihanneksia tai kärvennä juustoa ihan karrelle!
[quote author="Vierailija" time="12.11.2013 klo 16:21"]
Minulla ollut Severin jo 4 vuotta, siinä päällä on sekä kivi jolla voi paistaa ilman rasvaa, ja parila jonka voi myös kääntää ja kääntöpuolella voi paistaa lettuja. Juustonsulatuskuppeja on 8 kpl. Olen ollut todella tyytyväinen, maksoi jotain 49 euroa.
[/quote]
Vielä kuva laitteesta
Fondue, raclette ja pizzarette ovat todella in tuolla keskieuroopassa juuri nyt :) Ihmiset haluavat palata seurustelemaan ruuan ääreen ja touhuta yhdessä siinä ruuanlaiton lomassa.
Meillä on myös sellainen, jossa on 8 paikkaa juuston sulatukselle. SYömme raclettea vain perheen kesken, meitä on neljä. Ehkä kuusi mahtuisi yhtäaikaa, joskus on ollutkin. Jos nelikymppisille tulee vain muutama vieras, niin sitten ok. Tarkoitus on, että kaikki istuvat saman pöydän äärellä ja grilli on keskellä.
Meidän raclettegrilli on vanha ja siinä ei ole termostaattia, joten käry käy joskus liikaakin. Pitääkin tutkia tuollaista kivitasoista grilliä. Jos grillin sijoittaa jonnekin kaapiperukoille,sitä ei tule käytettyä usein, mutta meillä säilytetään sitä helposti saatavilla paitsi kesäkautena.
Meillä on myös sellainen, jossa on 8 paikkaa juuston sulatukselle. SYömme raclettea vain perheen kesken, meitä on neljä. Ehkä kuusi mahtuisi yhtäaikaa, joskus on ollutkin. Jos nelikymppisille tulee vain muutama vieras, niin sitten ok. Tarkoitus on, että kaikki istuvat saman pöydän äärellä ja grilli on keskellä.
Meidän raclettegrilli on vanha ja siinä ei ole termostaattia, joten käry käy joskus liikaakin. Pitääkin tutkia tuollaista kivitasoista grilliä. Jos grillin sijoittaa jonnekin kaapiperukoille,sitä ei tule käytettyä usein, mutta meillä säilytetään sitä helposti saatavilla paitsi kesäkautena.
Kannattaa ostaa paistopinnaltaan tarpeeksi iso raclette varsinkin, jos raclette-iltaan osallistuu yli 6 hlöä. Kivitasollinen on meillä kestänyt vuosikausia ja on paremman näköinen. Saksalainen Cloer on parhaasta päästä ulkonäkönsä ja kokonsa puolesta www.cloer.fi/6420.htm
https://itemjungle.fi/fi/grillit-parilat/12461-raclette-tristar-ra2992-…;
Meillä on tuollainen :)
Ei vaan, tuo on kiva laite, jos sitä tulee käytettyä, koska raclette on tosi hyvää. Yleensä kuitenkin tuota käytetään pari kertaa vuodessa, Suomessa kun sitä juustoakaan ei saa ihan mistä vaan ja se maksaakin aika paljon. Laite vie tosi paljon tilaa, eli sille pitää olla paikkansa jossain komerossa.
Me pidettiin kerran raclette-juhlat kavereille ja huomattiin vasta kun oltiin rupeamassa syömään, että kone olikin rikki. Me kai paistettiin sitten pannulla tai en muista oliko mikrossa vai uunin vastusten alla sitä juustoa, ja hyvää oli. Nyt olaan miehen kanssa ostettu sellanen tosi pieni kahden hengen grilli, joka on just passeli (meillä on vaan yksi pieni lapsi). Harkitse vielä!