Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaa minulle jauheliha-perunasoselaatikon idea.

Vierailija
15.10.2010 |

Miksi se pitää laittaa vielä uuniin? Paistetaan jauheliha ja tehdään perunasose ja sekoitetaan keskenään. Jos pinnan vuoksi tahtoo uuniin laittaa, niin eikö helpommalla ja vähemmällä tiskillä pääse, kun käyttää sekoituksen jälkeen vielä sillä samalla paistinpannulla, jossa jo ruskisti jauhelihan? Lämmityksenä toki ymmärrän, jos jauhelihaa ja perunasosetta on jäänyt yli jostain.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
15.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja sitten laitan uuniin hetkeksi että tulee rapea pinta

Vierailija
2/14 |
15.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä laitan vielä kananmunan niin se kuohkeutuu hieman uunissa ja päälle juustoraastetta. Joskus oon kyllä itsekin miettinyt, mitä järkee :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
15.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

onhan se nyt eri asia ihan niin kuin makaroonilaatikkokin on eri asia kuin makarooni ja paistettu jauheliha sekoitettuna keskenään. Meillä perunasoselaatikko on ainakin aina sellainen jämäruoka, jossa sinne laatikkoon ympätään jatkeeksi munamaitoa, juustoa, porkkanaraastetta ja mitä milloinkin.

Vierailija
4/14 |
15.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

pinnalle korppujauhoa ja voinokareita. uunissa sen muusin rakenne muuttuu höttöisemmäksi.

Vierailija
5/14 |
15.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus itselläkin mietityttää kun siinä olisi jauhelihakastike ja perunamuusi valmiina, niin se pitää vielä sekoittaa ja laittaa uuniin. Mutta on se sitten paljon parempaa ja todellakin muuttuu ihan "eriksi" ruoaksi. Ja esimerkiksi viikonloppuruoaksi se on ihan käteväkin, voit valmistella ruoan ja laittaa sen sitten uuniin vaikkapa ulkoilun ajaksi.



Vierailija
6/14 |
15.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mielestä myös muusin maku on ihan eri kun se on ihanasti muhinut uunissa ja saanut rapean pinnan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
15.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja mitä kauemmin se on siellä uunnissa sen parempaa

Vierailija
8/14 |
15.10.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

teen muusin ja ruskistan&maustan jauhelihan ja pilkon pannulle sekaan sipulin, sitten nuo uunivuokaan ja mukaan (maustettua)ruokakermaa ja yksi kananmuna, sekoitetaan hyvin ja uuniin. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
12.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pääruokalajeista moni valmistaa mieluummin eri ruokia ja esimerkiksi juuri peruna ja jauheliha on juuri näitä eri ruokalajeja.

Perunasoselaatikosta saa erinomaisen hyvää arkiruokaa uunittamalla ja se on hyvä helppo arkiruoka. Voidaan valmistaa vaikkapa kerran viikossa. 

Uunitettu perunasoselaatikko:

Jauhoiset perunat kuoritaan ja ja paloitellaan lohkoiksi. Lohkotut perunat keitetään suolattomassa  pienessä vesimäärässä kypsisksi ja soseutetaan keittoveteen. Tarvittaessa notkistetaan kuumalla vedellä puuromaiseksi. 

Sose jäähdytetään noin 65 asteiseksi ja lisätään vehnäjauho (tai vastaava).

65 asteinen sose laitetaan uunittumaan 80 asteiseen uuniin 3 tunniksi. 

Uunitettuun soseeseen lisätään suola ja voi sekä maitoa niin että saadaan notkeahko puuromainen sose.

Uunitettu sose voidaan maustaa totutulla tavalla, mutta silloin voidaan peittää uunittamisessa syntyneet maut. "Maustamatta paras"

Uunitettu paistoon valmisteltu sose laitetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan 140-170 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Pinnalle voidaan ripotella korppujauhoa ja voinokareita.

Sakeudeltaan muusimaiseksi valmistettu perunasoselaatikko on hyvä arkiruoka. Voidaan valmistaa notkeammaksikin.

Vierailija
10/14 |
12.06.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä sitä tehdään kerralla sellainen uunivuoka, jossa sitä tulee noin  3-4 kg. Ei taitaisi mahtua millekään paistinpannulle :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
12.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Meillä sitä tehdään kerralla sellainen uunivuoka, jossa sitä tulee noin  3-4 kg. Ei taitaisi mahtua millekään paistinpannulle :)

Kun valmistaa noinkin ison erän, niin perunasose saa aivan uutta potkua, kun tekee ensin soseen lisäämällä perunasoseeseen kuumaa suolatonta  vettä ja jäähdyttää perunasoseen noin 76 asteiseksi ja lisää pari desiä vehnäjauhoa. Sose eristetään hyvin ja annetään tekeytyä lämpimässä paikassa kolme tuntia. 

Tekeytyneeseen soseeseen lisätään suola, voi ja maitoa niin että muodostuu sakeahko puuromainen velli. Paistetaan 150 asteisessa uunissa 2-3 tuntia.

Vierailija
12/14 |
12.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teflon pannulla on hyvä tehdä rapeaa perunasosessa. Uuninkäyttö on myös oivallista lapsiperheessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
12.07.2018 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä.tuo on sellainen jämäruoka, tyhjennetään siihen jääkaappi ja jos muusia on liian vähän, voi jatkaa pakastemuusilla. Useimmin muusinloput tulee laitettua teeleiväksi.

Vierailija
14/14 |
21.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vamista jämämuusista siirapilla makeutettu  perunasosevuoka.

Lisää jämämuusiin hiukan jauhoa ja maitoa vähitellen sekoittaen niin että saat sakean vellimäisen soseen.

Lisää siirappia. Sopiva määrä vaihtelee tietenkin maun mukaan, mutta ½-1 desilitra 1 litraan perunasosetta lienee sopiva ohje. Ehkä ½ desilitraa on aloittelijalle sopiva, tai runsas ½ desilitraa.  

Tarkista suola maistamalla. Usein riittää perunamuusin suola - niin ja voi tietenkin.

Laita sose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita ja pinnalle voit ripotella korppujauhoa. 

Paista ensin noin 200 asteisessa uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin voit paistaa lähes täysiä vuokia. 

Paista jämämuusista valmistettua ja siirapilla makeutettua perunasosevuokaa noin 2 tuntia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi kahdeksan yksi