Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lihakeiton teko-ohje?

Vierailija
31.08.2010 |

Miten teen lihakeiton? Ostin 600g:n köntin naudan paistipalaa.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
31.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

..löysinkin yhden hyvännäköisen ohjeen. Jäin miettimään, että laitanko lihaköntin kokonaisena kiehumaan 2-3 tunniksi?

Vierailija
2/6 |
31.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

paistista kannattaa tehdä paisti tai pihviä tai kastiketta edes. Hyvä keitto taas tulee keittolihasta, niskapalasta tms.



Palat kannattaa laittaa mausteliemeen (suolaa pippuria laakerinlehteä) kiehumaan kokonaisina ja sitten noin tunnin puolentoista päästä paloitella, siivilöidä liemi ja laittaa juurespalat joukkoon. Sitten haudutetaan ne vielä kypsäksi, maustetaan yrteillä ja on hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
31.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaan luullisesta possusta lihakeittoa. Sillon oon keittäny könttiä muutaman tunnin, jolloin luut irtoo lihasta. Oon myös jäähdyttäny lihaa ja lientä jääkaapissa yön yli, jolloin rasva kovettuu ja on helppo kaapia pinnalta pois. Mut luulisin et luuttomasta paistista saa hyvää vaikka ruskistamalla vähän paloja pannulla ja sitten hauduttamalla keitossa muutaman tunnin. Tai sitten keität pelkkiä lihoja, säästät siivilöidyn (jos sinne nyt jotain siivilöitävää kertyy) liemen. En osaa sanoa kannattaako palotella vai ei.. riippuu, onko paljon kalvoja, rasvaa jne.

Vierailija
4/6 |
31.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aikaa se vie, ettei jää sitkaaksi. Leikkaa liha keittämisen jälkeen - älä heitä vettä pois.

Pottuja, sipulia, porkkanaa, mahd. muita juureksia ja laakerinlehtiä sekä maustepippuria.

Vierailija
5/6 |
31.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kysyin myyjältä mistä lihasta tulee hyvää lihakeittoa ja suositteli tuota. Sanoi, että tekee itse aina tuosta lihasta. Paistaa kuulemma ainakin tunnin ensin uunissa. Mutta mitä sen jälkeen, kun missään ohjeessa ei paisteta ensin uunissa? Surkeus, nyt tuntuu, että meneeköhän koko liha roskiin kun en osaa siitä mitään tehdä...



ap

Vierailija
6/6 |
31.08.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

meneeköhän koko liha roskiin kun en osaa siitä mitään tehdä... ap

Eihän netissä ole varmaan kuin tsiljoona ohjetta lihan valmistukseen. Heitä menemään vaan ja osta mikropizzat tilalle.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä yksi