Kun leivotte sämpylöitä,
niin voiteletteko sämpylät kananmunalla ennen paistoa?
Kommentit (10)
Monta vuotta siitä, kun viimeks leivoin sämpylöitä. Nyt taikina oottaa leipojaansa ja ohjeessa luki, että voidella kananmunalla ennen paistoa. Pullat voitelen aina, mut tuntu, et en kait mä sämpylöille ole niin tehny.
Luultavasti siis en, enkä nytkään.
Minkalainen kuori tulee munavoitelusta?
voitelen joskus, silläkin saa ihanan rapean kuoren. Ruissämpylöitä en voitele kuitenkaan
Leivon taikinan pitkoksi ja viipaloin siitä leipäset. Kohoavat uunissa pyöreiksi.
joskus jätän hieman jauhopintaiseksi enkä voitele ollenkaan.
Tuo oliiviöljy oli kiva vinkki :-)
laittaa vesiastian, saa rapean kuoren, kun höyryssä kypsentää, eikä tarvi voidella. Jos voidella haluaa niin vesi tai maito hyvä :)
ev