Uskaltaisitteko syödä? Viinirypäle rasiassa oli yksi homeinen rypäle?
Käytiin eilen kaupassa ja ostettiin mm. rypäleitä. En huomannut kaupassa, että tuossa olisi ollut pilaantuneita rypeleitä (olen siitä tarkka, kun valitsen hedelmiä).
Eilen lapset söivät muutaman rypäleen iltapalaksi ja itse popsin yhden.
Noh, olisin nyt antanut lapsille rypäleitä välipalaksi ja kappas, yhdessä rypäleessä oli selvääkin selvää hometta (sellaista valkoista "hötöä") ja se oli ihan vetinen ja lössähtänyt eli siis pilaantunut. Ihmettelen, että miksen mä huomannut tuota eilis iltana, koska tuo on ihan päällimmäisenä ja rasia on ollut koko ajan keittiön työtasolla.
Loput rypäleet näyttävät ihan ok:lta eli voiko ne syödä? Vai heitänkö suosiolla koko rasian roskiin?
Kommentit (11)
Tosin ite oon nyt raskausaikana ollu niin hysteerinen kaiken tommosen suhteen, että syömättä jäis. Normaalisti voisin kyllä ottaa riskin:D
Niissä laatikoissa joita ne heittää pöydälle irtomarjaksi tai kokoaa rasioita niissäkin on vähän väliä muutama homeinen, homeiset roskiin ja loput myyntiin ;)
joten söisin.
alleriginen, samoin itse. Ja mies ei tykkää mansikoista.
Ja joo-o, ihan tosissani kyselen. Muuten en ole hysteerinen, meillä voidaan ihan hyvin syödä pari päivää vanhaa leipää, jugurttia tai maitoa. Ainoastaan lihan ja kalan suhteen olen tarkka noista päivämääristä.
Mutta home on sellainen ettei huvita riskeerata. Mutta okei, lapset syököön noita välipalaksi.
Jos kauppaan tulee laatikko mandariineja (tai mitä vain) ja siinä on muutama homeinen, niin ei kai ne nyt koko lootaa heitä pois. Homeiset roskiin ja loput tarjolle.
rypälerasiaa, jossa ei olisi ollut vähintään 1-5 pilaantunutta rypälettä. Pese/huuhdo loput kunnolla ja "hyvännäköiset" voi hyvin syödä.
muun muassa nyppinyt viinirypälerasioista homeisia yksilöitä pois, jonka jälkeen kansi vaan kiinni ja paketit myyntiin, kaikista muistakin hedelmä- ja vihanneslaatikoista homeiset vaan heitettiin pois, jonka jälkeen elintarvikkeet lähtivät kauppaan myyntiin.
Eli todellakin söisin! Tuolta työpaikalta vaan opin sen, että kannattaa tosiaan pestä ne vihannekset ja hedelmät ennen käyttöä :-)
esim paprikalaatioista saattaa usein löytyä yksi täysin homeinen paprika. se sitten vain viskattiin pois ja muut myyntiin. Homeinen paprika on muuten aika inha näky...
Ei pitäisi olla ongelmaa jos on maku- ja hajuaistit tallella.
et oo varmaan ihan tosissasi? Ainakin toivon niin....