pakastetun naudan sisäfileen laatu (kuinka säilyttää)?
Eli ostin jouluna naudan sisäfileepötkyn ja laitoin osiksi ja osan pakastimeen. Viimeksi, kun sulatin ja leikkasin pihvit ja paistoin, tuli sitkeää. En muista yhtään sulatinko jääkaapissa vai huoneenlämmössä. Onko liha mennyt siis pilalle, vai voiko laadun (murea, ei sitkä ja hyvä oli kun ekat pihvit paistoin) säilyttää? Muistelen, että nuo viimeksi sulatetut palat olivat sieltä fileen ohuimmasta päästä... oisko se vaikuttanut? Ja ne sitä paitsi taisi jotenkin hajotakin. Onkohan pihviliha mennyt pilalle? Pitääköhän laittaa uuniin?
Kommentit (8)
Liha säilyy pakkasessa muutaman kuukauden eli 2-4 kk, vähärasvainen nauta aika hyvin. Ensimmäinen pilaantumisen merkki on juuri tuollainen pakkaskuivuminen eli liha sitkistyy ja käy kuivakkaaksi.
Liha kannattaa aina sulattaa hitaasti jääkaapissa.
Mitä tulee kokonaisina ostettuihin sisäfileisiin, kannattaa myös varmistaa myyjältä, ettei se ole jo aiemmin ollut pakasteena. Joskus niitä kuljetetaan pakasteina, eikä niitä niin muodoin kannattaisi enää kotona pakastaa uudelleen. YLEENSÄ ne voi pakastaa, mutta tällaisiinkin pakasteesta sulatettuihin olen kaupassa törmännyt.
on pakastettua?
Ihan yleisesti esim. myydään pakastettua lihaa marinoituna. Ja marinoimattomanakin on saanut myydä, mutta itse asiassa - tarkistin juuri - huhtikuun alusta eli ihan huomisesta alkaen pakastettua lihaa ei saa myydä sulatettuna, vaan se pitää myydä pakastettuna.
2
Ihan yleisesti esim. myydään pakastettua lihaa marinoituna. Ja marinoimattomanakin on saanut myydä, mutta itse asiassa - tarkistin juuri - huhtikuun alusta eli ihan huomisesta alkaen pakastettua lihaa ei saa myydä sulatettuna, vaan se pitää myydä pakastettuna.
2
vain ja ainoastaan tuoreena? Oletko alan ammattilainen (lainsäädäntöä tunteva)? Tarkastaja tms.?
Ihan yleisesti esim. myydään pakastettua lihaa marinoituna. Ja marinoimattomanakin on saanut myydä, mutta itse asiassa - tarkistin juuri - huhtikuun alusta eli ihan huomisesta alkaen pakastettua lihaa ei saa myydä sulatettuna, vaan se pitää myydä pakastettuna.
2
vain ja ainoastaan tuoreena? Oletko alan ammattilainen (lainsäädäntöä tunteva)? Tarkastaja tms.?
Itse olen pakastanut usein sisäfileetä. Sulatuksessa lähtee nestettä paljon, tämä sitkistyttää pihvit. Vaikka sulatan jääkaapissa. Paras siis tuoreeltaan(iso ero). Kuitenkin filee 2kg on meille aivan liian suuri.
Minä taas paistan sekä naudanpaisti- että filepihvit suoraan pakkasesta, jäisinä pannulle. Ja hyvää tulee, ei kuivaa, ei sitkeää.
Vierailija kirjoitti:
Minä taas paistan sekä naudanpaisti- että filepihvit suoraan pakkasesta, jäisinä pannulle. Ja hyvää tulee, ei kuivaa, ei sitkeää.
Kuinka kauan niitä pitää sitten paistaa? Esim. ulkofilepihvit paistan aina 1min/ (pihvin paksuus) ja sitten käännän. Onko sulla tuohon joku ohje?
Liha säilyy pakkasessa muutaman kuukauden eli 2-4 kk, vähärasvainen nauta aika hyvin. Ensimmäinen pilaantumisen merkki on juuri tuollainen pakkaskuivuminen eli liha sitkistyy ja käy kuivakkaaksi.
Liha kannattaa aina sulattaa hitaasti jääkaapissa.
Mitä tulee kokonaisina ostettuihin sisäfileisiin, kannattaa myös varmistaa myyjältä, ettei se ole jo aiemmin ollut pakasteena. Joskus niitä kuljetetaan pakasteina, eikä niitä niin muodoin kannattaisi enää kotona pakastaa uudelleen. YLEENSÄ ne voi pakastaa, mutta tällaisiinkin pakasteesta sulatettuihin olen kaupassa törmännyt.