Vinkkejä vauvan kasvissoseisiin? Käytössä
peruna, porkkana, maissi, bataatti, kesäkurpitsa, tomaatti, palsternakka ja fenkolikin, mutta silti tuntuu, että aina samaa eikä oikein vaihtelua.
Kukka- ja parsakaalia ollaan kokeiltu, mutta niistä tulee ilmavaivoja.
Mitä voisi vielä soseuttaa?
Kommentit (7)
elimistöä tarvitse rasittaa liioilla ruoka-aineilla. Vähempi parempi, kunhan on laadukasta (ja luomua).
T. luomumamma
aika monenlaisia. En muista saako laittaa soseisiin tuoretta yrttiä mausteeksi? Mieleen ei tule kyllä muuta juuresta mitä oli sulla listassa mutta miten ois avokado?
rupeat vaan tekemään erilaisia yhdistelmiä niistä, siitä tulee vaikka kuinka uusia makuelämyksiä. Ja mausta erilaisilla yrteillä.
Meillä lapsen herkkua ihan tuossa alkuvaiheessa oli sose, jossa oli bataattia, porkkanaa, maissia ja kesäkurpitsaa maustettuna reilusti basilikalla ja hivenen valkosipulilla. Vihanneksia suunnilleen yhtä paljon kaikkea.
Siitä samasta soseesta tulee muuten erittäin maukas sosekeitto isälle ja äidillekin, halutessaan voi lorauttaa vähän kermaa joukkoon, tai laittaa vaikka tuorejuustoa.
herneestä meillä vauva tykkää, mutta tietty ilmavaivoihin taipuvaisilla vauvoilla voi olla huonompi.
ohra-riisi oli yllättävä, laitan sitä soseeksi porkkanan ja maissin kanssa. tulee tosi paakkusta, mutta vauva on hulluna siihen! nyt olen alkanut lisätä siihen vielä keitettyä kananrintaa, kun ollaan siirrytty lihakasvissoseisiin.
olla uskallettu kokeilla, kun nuo kaalitkin on niin tujuja.
Miten annatte avokadoa? Ihan pelkälleen vaan muussattuna? Hyvä idea!
Kuulostaa hyvältä tuo kasvissose, josta voi tehdä aikuisillekin keiton. Olen jostain kuullut, että valkosipulia ei saisi antaa vauvalle? Vai olenko vain kuvitellut? Pää on vähän hatara...
Lihaa on monenmoista kaupat pullollaan, mutta kasviksia pari hassua purkkia.
Minä tein aikoinaan peruna-porkkanaa tai tai tavallista muusia, joskus harvoin bataattia.
Jauhelihaa lisäsin joukkoon ja hyvin on poika kasvanut :)