Oisko jollakin hyvää mustkkapiirakan ohjetta? Mä en tajua miks mulla aina menee pieleen se :(
Tarttis olla sellanen koestea mutta kiinteä.
mulla menee piirakka aina tummaks tai sitten se on raakaa. Mustikat löytyy piirakan pohjasta.
Sellanen ohje johon ripotellaan ne mustikat.
Kommentit (5)
Hei tein tuolla ohjeessa piirkkaa pellillisen. Toki kaksinkertaisena mutta tuli littana. Oli kuitenkin ihan hyvää.
Mietin vaan että kuuluuko olla leivinjauhe?
eikös yleensä happaman kanssa kuulu olla soodaa?
tulee muropohjan päälle kermaviiliseos ja mustikat. Ylivoimaisesti paras!!
http://kirsi1974.vuodatus.net/blog/1240427
ei mitään kermaviileja tms. vaniljajogurttia ehdottomasti
http://undyingluv.vuodatus.net/blog/408698/maailman-ehka-helpoin-mustik…
en oo itte mikään jauhopeukalo, mutta tällä onnistu ja tuli aivan törrrkeen hyvää :)))
1 muna ja 1,5 dl sokeria vatkataan kevyesti (noin 3-4 minuttia, ei kovaksi)
Sekoitetaan joukkoon purkki kermaviiliä.
Lisätään noin 3 dl jauhoja, joihin on sekoitettu 1,5 tl leivinjauhetta. Osan jauhoista voi korvata kaurahiutaleilla.
Lopuksi sekoitetaan joukkoon 50-100 g sulatettua voita.
Kaadetaan piirakkavuokaan, ripotellaan päälle mustikoita (noin 3 dl), paistetaan 200 asteessa 25 minuuttia kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ripotellaan päälle hieman sokeria.
Parhaimmillaan tämä piirakka on vasta seuraavana päivänä.