Oletko koskaan tehnyt sushia?
Kommentit (23)
Kannattaako opetella? Rakastan sushia, mutta kun se on niin pirun kallista :)
ap
ei kovinkaan vaikeaa, jos kavereita mukana tekemässä niin vielä joutuisampaa. Hyvä kirja opetella on tässä
http://wsoy.fi/yk/products/show/22667?category=149
majoneesi ei tosin näissä ohjeissa hirveästi käytössä toisin kuin Japanissa. Näin tämän kirjan Japanissakin. Aineita ei kannata ostaa s- tai k-kaupoista, helsingissä yksi hyvä liike.
Toivottavasti asut isommassa kaupungissa, muualta ei oikein saa tarvikkeita. Haen ne aasialaiskaupasta. Siis merilevää, oikeanlaista etikkaa, sushiriisiä ja ne sellaiset bambumatot, minkä välissä rullaat sushin. Ja tietysti wasabi ja soija, käytän Kikkomania Sisukseenhan voi laittaa ihan oman maun mukaan, itse laitan usein avokadoa, kurkkua, kaloja, munakasrullaa. Ulkomailla olen syönyt myös luumua täytteenä.
Itsellä monia japanilaisia ystäviä ja myös veljeni vaimo on japanilainen emmekä koskaan ole laittaneet majoneesia sushiin. Ei todellakaan kuulu kyseiseen ruokaan!
ei kovinkaan vaikeaa, jos kavereita mukana tekemässä niin vielä joutuisampaa. Hyvä kirja opetella on tässä <a href="http://wsoy.fi/yk/products/show/22667?category=149" alt="http://wsoy.fi/yk/products/show/22667?category=149">http://wsoy.fi/yk/products/show/22667?category=149</a> majoneesi ei tosin näissä ohjeissa hirveästi käytössä toisin kuin Japanissa. Näin tämän kirjan Japanissakin. Aineita ei kannata ostaa s- tai k-kaupoista, helsingissä yksi hyvä liike.
Ei ole kovinkaan vaikeata, mutta melkoista näpräämistä. Kiva tehdä isolla porukalla ja sitten syödä :) Tokyokan on se helsinkiläinen liike, jossa kannattaa asioida. Sieltä saa hyvät ja perusteelliset ohjeet.
mutta Japanin reissull amajonesia oli. Ja muutamassa ravintolassakin Marusekissa ja vaikkapa tuolla:
http://tomo.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3
ja tuollakin
http://www.suomi-japani.net/Ohjeita2.pdf
Japanin reissuillani majoneesiin sushissa ole törmännyt vaikka siellä väh. pari kertaa vuodessa vierailen sukulaisten luona. Mutta ehkäpä joissain ravintoloissa näin sitten on, jos kyseiseen sekoitukseen olette törmänneet.
sushista vaan aidosti japanilaisesta. Nuo linkitkin johtavat suomalaisille sivuille. Wasabia mekin käytämme, mutta emme majoneeiin sekoitettuna. Mutta tapansa kullakin ja saahan eri maiden ruokia muokata, ei se kiellettyä ole.
koska Hesarin Ruokatorstain jutussa 31.12.09 todettiin että se on pedanttien hommaa. Katso löytyykö juttu vielä Hesarin nettisivuilta. Otin sen talteen, siinä oli selkeät ohjeet, jos vaikka joskus heittäytyisin pedantiksi.
Täällä on puhuttu majoneesista sushin ainesosana. Toisessa ketjussa sanottiin, että juustokakkua voi tehdä sulatejuustosta. OMG. Varmaan joku laittaa kalapuikkojakin sushiin. :)
niin sushiriisin tilalle voi laittaa ihan hyvin puuroriisiä. Maku oli hyvä joka tapauksessa :)
<a href="http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/ravinto-ja-laihdutus/nautinno…" alt="http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/ravinto-ja-laihdutus/nautinno…">http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/ravinto-ja-laihdutus/nautinno…; tuossa ohjeita
sushiravintoloissa ammattilaiskokkeja varmaan olekaan (siis oikeasti Japanissa sijaitsevissa). Anteeksi nyt, mutta minun syömiini susheihin majoneesi ei kuulu, mutta kuten jo aiemmin kirjoitin, kukin tehköön kuten haluaa.
kirjoittama ja omien kokeilujen pohjalta. Variointi on siis sallittua ja kuten tekstissä lukee, Italiassa sushiin laitetaan mozzarellaa. En siihenkään Japanissa ole törmännyt :)
mihin vaan 7/24 kauppaan ja sieltä sushinyyteistä valitsette semmoisen levään käärityn riisipalleron, jossa on keitettyä tonnikalaa. Makuja on tosin 7-9 erilaista ja joutuu ehkä maistelemaan useamankin ennekuin oikea löytyy.
joten laitan vielä, että jos käyttää kalaa, sen on oltava EHDOTTOMAN tuoretta. Kotimaista kalaa (siikaa, kuhaa jne) voi käyttää.