Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oletko koskaan tehnyt sushia?

Vierailija
04.02.2010 |

Kommentit (23)

Vierailija
1/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

joten laitan vielä, että jos käyttää kalaa, sen on oltava EHDOTTOMAN tuoretta. Kotimaista kalaa (siikaa, kuhaa jne) voi käyttää.

Vierailija
2/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

se raaka merikala, lohi tai tonnikala tulee sushiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jatkuuko keskustelu jotenkin?

Vierailija
4/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaako opetella? Rakastan sushia, mutta kun se on niin pirun kallista :)



ap

Vierailija
5/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei kovinkaan vaikeaa, jos kavereita mukana tekemässä niin vielä joutuisampaa. Hyvä kirja opetella on tässä

http://wsoy.fi/yk/products/show/22667?category=149

majoneesi ei tosin näissä ohjeissa hirveästi käytössä toisin kuin Japanissa. Näin tämän kirjan Japanissakin. Aineita ei kannata ostaa s- tai k-kaupoista, helsingissä yksi hyvä liike.

Vierailija
6/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja ostaa laadukkaita tykötarpeita (raaka kala esim.)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Toivottavasti asut isommassa kaupungissa, muualta ei oikein saa tarvikkeita. Haen ne aasialaiskaupasta. Siis merilevää, oikeanlaista etikkaa, sushiriisiä ja ne sellaiset bambumatot, minkä välissä rullaat sushin. Ja tietysti wasabi ja soija, käytän Kikkomania Sisukseenhan voi laittaa ihan oman maun mukaan, itse laitan usein avokadoa, kurkkua, kaloja, munakasrullaa. Ulkomailla olen syönyt myös luumua täytteenä.

Vierailija
8/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsellä monia japanilaisia ystäviä ja myös veljeni vaimo on japanilainen emmekä koskaan ole laittaneet majoneesia sushiin. Ei todellakaan kuulu kyseiseen ruokaan!

ei kovinkaan vaikeaa, jos kavereita mukana tekemässä niin vielä joutuisampaa. Hyvä kirja opetella on tässä <a href="http://wsoy.fi/yk/products/show/22667?category=149" alt="http://wsoy.fi/yk/products/show/22667?category=149">http://wsoy.fi/yk/products/show/22667?category=149</a&gt; majoneesi ei tosin näissä ohjeissa hirveästi käytössä toisin kuin Japanissa. Näin tämän kirjan Japanissakin. Aineita ei kannata ostaa s- tai k-kaupoista, helsingissä yksi hyvä liike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

esim. keitetyn tonnikalan kanssa

Vierailija
10/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole kovinkaan vaikeata, mutta melkoista näpräämistä. Kiva tehdä isolla porukalla ja sitten syödä :) Tokyokan on se helsinkiläinen liike, jossa kannattaa asioida. Sieltä saa hyvät ja perusteelliset ohjeet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta Japanin reissull amajonesia oli. Ja muutamassa ravintolassakin Marusekissa ja vaikkapa tuolla:

http://tomo.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=3



ja tuollakin

http://www.suomi-japani.net/Ohjeita2.pdf

Vierailija
12/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Japanin reissuillani majoneesiin sushissa ole törmännyt vaikka siellä väh. pari kertaa vuodessa vierailen sukulaisten luona. Mutta ehkäpä joissain ravintoloissa näin sitten on, jos kyseiseen sekoitukseen olette törmänneet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sushista vaan aidosti japanilaisesta. Nuo linkitkin johtavat suomalaisille sivuille. Wasabia mekin käytämme, mutta emme majoneeiin sekoitettuna. Mutta tapansa kullakin ja saahan eri maiden ruokia muokata, ei se kiellettyä ole.

Vierailija
14/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja tonnikalan kanssa majoneesia oli

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska Hesarin Ruokatorstain jutussa 31.12.09 todettiin että se on pedanttien hommaa. Katso löytyykö juttu vielä Hesarin nettisivuilta. Otin sen talteen, siinä oli selkeät ohjeet, jos vaikka joskus heittäytyisin pedantiksi.

Täällä on puhuttu majoneesista sushin ainesosana. Toisessa ketjussa sanottiin, että juustokakkua voi tehdä sulatejuustosta. OMG. Varmaan joku laittaa kalapuikkojakin sushiin. :)

Vierailija
16/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
17/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin sushiriisin tilalle voi laittaa ihan hyvin puuroriisiä. Maku oli hyvä joka tapauksessa :)

Vierailija
18/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

<a href="http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/ravinto-ja-laihdutus/nautinno…" alt="http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/ravinto-ja-laihdutus/nautinno…">http://plaza.fi/ellit/liikunta-ja-terveys/ravinto-ja-laihdutus/nautinno…; tuossa ohjeita


sushiravintoloissa ammattilaiskokkeja varmaan olekaan (siis oikeasti Japanissa sijaitsevissa). Anteeksi nyt, mutta minun syömiini susheihin majoneesi ei kuulu, mutta kuten jo aiemmin kirjoitin, kukin tehköön kuten haluaa.

Vierailija
19/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kirjoittama ja omien kokeilujen pohjalta. Variointi on siis sallittua ja kuten tekstissä lukee, Italiassa sushiin laitetaan mozzarellaa. En siihenkään Japanissa ole törmännyt :)

Vierailija
20/23 |
04.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mihin vaan 7/24 kauppaan ja sieltä sushinyyteistä valitsette semmoisen levään käärityn riisipalleron, jossa on keitettyä tonnikalaa. Makuja on tosin 7-9 erilaista ja joutuu ehkä maistelemaan useamankin ennekuin oikea löytyy.