Mitä kaikkea racleten kanssa tarjolle?
Kommentit (4)
racleten kanssa tarjotaan pieniä keitettyjä, kuorimattomia perunoita, pikkusuolakurkkuja (gornichons, mikähän lie suomeksi) ja hillosipuleja. Ei muuta. Juusto syödään perunan kanssa ja päälle voi ripotella mustapippuria ja paprikajauhetta.
Näin siis Sveitsissä. Mutta sillä nyt ei liene väliä, mitä kukin kotonaan racleten kanssa tarjoaa.
Racletten kanssa tarjotaan
- keitettyjä perunoita
- erilaisia leikkeleitä
- pieniä suolakurkkuja
- valkoviiniä
ja siinä kaikki.
T. ranskalainen
Suolakurkut oli sen takia, ettei Suomessa yleensä tiedetä mitä on cornichons... Mixed Pickles meillä on yleensä kyllä myös, mutta olisi mennyt liian monimutkaiseksi.
Ja kakkonen on saksalainen, ja kyllä sitä meilläpäin syödään ihan niinkuin huvittaa ja mainitsemani ovat hyvin tyypillisiä lisiä.
t.2
ps: täydellisyyden vuoksi vielä, tiedän kyllä että alunperin Raclette on ollut "vähän" erilainen kuin nykyään...
Keitto- ja ilmakuivattua kinkkua paloina
Mausteisia pikkumakkaroita
Katkarapuja
Tonnikalaa
Herkkusieniä
Oliiveja
Valkosipulia
Suolakurkkua
Paprikaa
Lisäksi vielä vihreä salaatti ja keitettyjä perunoita