Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi taaperolle sopii "tilamaito", muttei kaupan maito?

Vierailija
12.01.2010 |

Meidän nuorin oli imetyksellä 1v ikään asti eikä saanut maitoa ollenkaan, koska minä olen maitoallergikko. Ruoat on siis kaikki maidottomia, mutta nuorin juo kuitenkin maitoa ja sen jälkeen on aina maha ripulilla ja maha todella kipeä. Tämän olen todennut, että johtuu kaupan maidosta, koska oli pari viikkoa ilman mitään maitoa ja sit testasin kaupan maidon eikä sopinut. Myös laktoosittomat tekee saman. Sen sijaan ei meijerissä käynyt maito sopii, tästä ei tule ripulia tai muitakaan oireita.

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
06.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tilamaito on sama kuin itsemurha

Vierailija
2/19 |
06.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos asia johtuu siitä, niin todennäköisesti lapselle sopii myös kaupoissa myytävä luomumaito, koska sitä ei homogenoida.



Toinen mahdollinen selitys on se, että pastoroimaton maito sisältää erilaisia hyödyllisiä bakteereja (muistaakseni esim. maitohappobakteereja), jotka helpottavat ruuansulatusta. Ystäväperheeni lapsi oli pienenä pahasti allerginen. Kun sitten allergiat helpottivat ja maitoa ruvettiin vähitellen kokeilemaan, niin ihan allergioihin perehtynyt erikoislääkäri suositteli aloittamaan tilamaidolla, jos sitä oli mahdollisuus saada.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
06.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

"kyllä tilalla pidetään huolta, ettei kakkaa pääse maidon joukkoon on se niin suuri rahallinen tappio, jos koko tankkiautollinen menee kelvottomaksi lehmänlannan tai antibiootin takia. lypsykoneet eivät lypsä antibioottikuurilla olevaa lehmää, joten riskiä ei käytännössä pitäisi olla. JOs tilalla ei pidetä lehmistä ja laitteista huolta, on se entinen tila."



Ei se kakka tai antibioottikuuri pelota. Mutta miten ne valvovat, ettei punkki puraise lehmää? Jompi kumpi borrelioosi tai puutiaisaivokuume (en muista kumpi) tarttuu nisäkkään maidon kautta. Siksi ei suositella tilan maitoa.

Vierailija
4/19 |
07.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

"kyllä tilalla pidetään huolta, ettei kakkaa pääse maidon joukkoon on se niin suuri rahallinen tappio, jos koko tankkiautollinen menee kelvottomaksi lehmänlannan tai antibiootin takia. lypsykoneet eivät lypsä antibioottikuurilla olevaa lehmää, joten riskiä ei käytännössä pitäisi olla. JOs tilalla ei pidetä lehmistä ja laitteista huolta, on se entinen tila."

Ei se kakka tai antibioottikuuri pelota. Mutta miten ne valvovat, ettei punkki puraise lehmää? Jompi kumpi borrelioosi tai puutiaisaivokuume (en muista kumpi) tarttuu nisäkkään maidon kautta. Siksi ei suositella tilan maitoa.

Vierailija
5/19 |
07.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

homogenoimattomista ja homogenoiduista tuotteista



http://maitotauti.com/tuotelistat.php



Tästä on paljon apua, jos kokeilet seuraavaksi homogenoimattomia tuotteita

Vierailija
6/19 |
07.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

varsin turvallista, vaikka tiedänkin työni takia esim. tilalta myydyn vuohenmaidon aiheuttaman vaikean tautiepidemian.



Pastörointi eli maidon nopea kuumennus tehdään juuri siksi, että taudinaiheuttajat kuolevat. Homogenointi taas tasaa rakennetta, eli rasva hajotetaan pieniksi, tasakokoisiksi palleroiksi. Pastöroimattomasta maidosta on riski saada esim. listeria, tubi, EHEC ym. vakavia tauteja, jos hygienian, eläinlääkäritarkastusten ja eläinten terveyden suhteen on tilalla ongelmia. Näistä ei varmaan asiakkaalle juuri kerrota, eli on sitten omalla vastuulla. Virosta tms. en kyllä tilamaitoa ostelisi, tubi on siellä vielä yleinen tauti ja leviää mm. lehmänmaidossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
07.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

teksti, mutta minusta jäi vähän epäselväksi että homogenointi on vain maidon ulkonäon parantamiseksi tehty asia. Se vaan jäi tuohon pastöroimattoman maidon vaarojen jalkoihin.



Eli homogenointi (rasvojen pikkominen) tehdään siksi, että maitolasin pinnalle ei muodostuisi niin näkyviä rasvakertymiä. Tämän prosessin väliin jättäminen ei ole vaarallista kuten pastöroinnin väliin jättö.



Homogenointi aiheuttaa tosin isolle osalle ihmisistä laktoosi-intoleranssin kaltaisia oireita. Myös keliakia saattaa tulla kuvioihin, kun tarpeeksi kauan kärsii homogenoidun maidon ongelmista ja usein diagnosoidaan vain keliakia, vaikka ongelma on näissä homogenoiduissa tuotteissa.

Vierailija
8/19 |
07.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai luomumaitoa, jos oltu kylässä tmv. ja muutenkin vältetty täysin homogenoitua maitoa ja näillä toimin taapero on täysin oireeton. Ruoat ym. meillä on automaattisesti maidottomia minun allergiani takia eikä siihen tullut muutosta sinänsä.

Me saamme tuota tilamaitoa miehen vanhemmilta, joten he kyllä varmasti kertovat, jos on jotain vaaraa siitä.

ap

varsin turvallista, vaikka tiedänkin työni takia esim. tilalta myydyn vuohenmaidon aiheuttaman vaikean tautiepidemian.

Pastörointi eli maidon nopea kuumennus tehdään juuri siksi, että taudinaiheuttajat kuolevat. Homogenointi taas tasaa rakennetta, eli rasva hajotetaan pieniksi, tasakokoisiksi palleroiksi. Pastöroimattomasta maidosta on riski saada esim. listeria, tubi, EHEC ym. vakavia tauteja, jos hygienian, eläinlääkäritarkastusten ja eläinten terveyden suhteen on tilalla ongelmia. Näistä ei varmaan asiakkaalle juuri kerrota, eli on sitten omalla vastuulla. Virosta tms. en kyllä tilamaitoa ostelisi, tubi on siellä vielä yleinen tauti ja leviää mm. lehmänmaidossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeilkaapa luomumaitoa kaupasta, se sopii monille, joille muut kaupan maidot ei kelpaa.

Vierailija
10/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

viittas juurikin homogenointiin, jossa maidon rasva pilkotaan. Luomumaito on tosiaan homogenoimatonta, mutta monista maitotuotteista on kuulemma vaikeaa saada selville, onko homogenoitu vai ei. Meijerit ei pane näitä tietoja näkyviin, koska eivät ilmeisesti tunnusta, että homogenoinnista olis jotain haittaa.



Tietoa asiasta löytyy varmaan esim. netista, koska poikasi ei ole yksin ongelman kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kukaan ei ole kyllä kai testattu mitenkään kun kyse vanhemmista (noin 60v) ihmisistä jotka ei moisen takia lääkäriin lähde.. Maatilallisia olleet kaikki, ikänsä juoneet tilamaitoa ilman ongelmia, mutta eläkkeelle jäätyä ja karjan lähdettyä eivät kaupan maitoa voikaan juoda tai käyttää.

Tai juuri lähin tapaus, eli oma isäni, kyllä käyttää ruuassa kaupan maitoa, mutta enemmälti jos käyttää (esim riisipuuroa syö) niin kyllähän haisee ja vessassa istuu.. Tilkan kahvissa vielä kestää, mutta ei enempää..

Vierailija
12/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset


ja tämä on todettu ihan MSAS-analyysillä (ei länsimaisen lääketieteen)



Ei siitä maidosta juuri mitään ole jäljellä kun Valio on sen tappanut ja kemikalisoinut :(



Onnekis meidän kylällä on maitotila ja kaikeksi huipuksi vielä luomu-sellainen :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruotsalaiset käsittelevät maidon eri tavalla kuin suomalaiset. Siksi joillekin sopii ruotsalainen maito!



Myös Hyla-maito tai laktoositon maito saattaa sopia. Ne käsitellään eri tavalla kuin tavallinen maito.



Maitoa suoraan maitotilalta en suosittele, ihan turvallisuussyistä. Teoreettinen riski, että maidossa taudinaiheuttajia.

Vierailija
14/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruotsalaiset käsittelevät maidon eri tavalla kuin suomalaiset. Siksi joillekin sopii ruotsalainen maito!

Myös Hyla-maito tai laktoositon maito saattaa sopia. Ne käsitellään eri tavalla kuin tavallinen maito.

Maitoa suoraan maitotilalta en suosittele, ihan turvallisuussyistä. Teoreettinen riski, että maidossa taudinaiheuttajia.

on myös siihen, että kompastuu aamulla, kun nousee sängystä. Mitä tahansa muuta voi sattua. Teoreettisen riskin takia ei kannata lopettaa tilamaidon juomista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ap sanoi jo, ettei laktoosittomatkaan sovi.

Ja veikkaan, että kyse on siitä homogenoinnista ja luulen, että myös tuo ruotsalainen maito on homogenoitu, vaikkei olis niin en minä suostuis ruotsalaista maitoa ostamaan. Luomumaitoa ap:n kannattaa testata lapsellaan, siis mikäli jossain joskus tarvitsee saada kaupasta maitoa. Muuten tilamaidossa ei minusta ole vikaa. Onhan se rasvaista, mutta meidän lapset juo mielellään.

Ruotsalaiset käsittelevät maidon eri tavalla kuin suomalaiset. Siksi joillekin sopii ruotsalainen maito!

Myös Hyla-maito tai laktoositon maito saattaa sopia. Ne käsitellään eri tavalla kuin tavallinen maito.

Maitoa suoraan maitotilalta en suosittele, ihan turvallisuussyistä. Teoreettinen riski, että maidossa taudinaiheuttajia.

Vierailija
16/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on se niin suuri rahallinen tappio, jos koko tankkiautollinen menee kelvottomaksi lehmänlannan tai antibiootin takia. lypsykoneet eivät lypsä antibioottikuurilla olevaa lehmää, joten riskiä ei käytännössä pitäisi olla. JOs tilalla ei pidetä lehmistä ja laitteista huolta, on se entinen tila.

Vierailija
17/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kakkaa tilamaidon joukossa... hyvät naurut sain.

Vierailija
18/19 |
12.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://maitotauti.com/



Tunnen paljon ihmisiä, joka ovat laktoosi-intolerantteja Suomessa, mutta ulkomailla eivät saa oireita. Veikkaan minäkin tuote homogenointia. Tilamaitohan on käsittelemätöntä...

Vierailija
19/19 |
21.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei kaikki jotka osaatte englantia ja kiinnostaa tutkimukset pastöroimattomasta maidosta. Tämä on yhdysvaltalainen sivusto www.realmilk.com joka ajaa asiaa, että sikäläiset kansalaiset saisivat ostaa pastöroimatonta maitoa ja farmarit vastaavasti sitä myydä.



Sielläkin on vielä monessa osavaltiossa laitonta myydä pastöroimatonta, mutta kun nykytekniikalla voi ottaa testit siitä maidosta ja saada nopeat vastaukset, niin on aika turvallista.



Tuolla "raakamaidolla" on jopa sellaisia ominaisuuksia, että kun sinne joutuu tiettyjä taudinaiheuttajabakteereja, niin vuorokauden päästä kun testataan, niitä ei enää olekaan siellä. Raakamaidolla on siis oma immuniteetti joitain taudinaiheuttajia vastaan.

Samaa kun yrittää pastöroidun kanssa niin siellä ovat vielä pirulaiset.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän yksi