Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kertokaapa hyvän lihamurekkeen/lihapullien ohje johon EI tule sipulikeittopussia.

Vierailija
11.01.2010 |

Tavallista sipulia saa toki tulla.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
11.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan tavallinen lihapullaohje tässä:

- 400 g naudan jauhelihaa tai jos kolesteroliarvot antaa myöden niin sikanautaa, siitä saa mehevyyttä.

- 1 sipuli silputtuna

- kaksi kukkuraruokalusikallista korppujauhoja

- 1 muna

- 1 ruokalusikallinen persiljaa

- 1 tl mustapippurirouhetta

- 1 rkl currya

- 1 tl suolaa



Sekoita, anna seistä hetki ja muotoile pulliksi.

Vierailija
2/8 |
11.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli sekoita korppujauho kermaviiliin ja siihen sitten jauheliha, sipulisilppu, suola, pippuri ja kananmunat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
11.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

sipulin sijaan puolikkaan purjon valkoisen osan silpuuna, hyvää tulee. Joko ei yhtään korppujauhoja, tai liotan pari palaa vaaleaa leipää, joista reunat on leikattu pois, maidossa tai vissyssä. Tule pehmeitä ja hyviä pullia.

Sipulikeittopussit voi ihan kaikessa rauhassa unohtaa.

Vierailija
4/8 |
11.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

mukavasti makua. Mutta koko purkkian ei kannata 400 g jauhelihasatsiin panna, tulee liian löysää (tai joudut panemaan aika hervottomasti korppujauhoja). Ja munia ei kannata silti unohtaa, pelkkä kermaviili ei sido taikinaa vaan pullat murenevat.



-2-

Vierailija
5/8 |
11.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on perinteiset lihapullat. Muuten sama ohje suurinpiirtein kun tässä jo olikin.



Sika-nautajauhelihaa tai ainakin naudanpaisti ja possunjauhelihaa, tulee paljon pehmeämpiä kuin paistijauhelihasta.

Vierailija
6/8 |
11.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

lorautan jauhelihan joukkoon vähän kermaa ja sekoitan siihen mausteita (suola, pippuri, oregano) että innostukseni mukaan ehkä jotain näistä: sipulisilppua, valkosipulia, paprikasilppua, fetamurua. Paistan.



(En käytä korppujauhoa ollenkaan. Lihapullista tulee vähän tiiviimpiä, mutta minun mielestäni parempia. Ja mikä yllättävää: lihapullat pysyvät paistettaessa oikein hyvin kasassa!)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
11.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo, koko purkki kermaviiliä on liikaa 400g taikinaan. En huomannut laittaa määrää. Eli minä teen aina pullia 700-900g jauhelihamäärästä.

Vierailija
8/8 |
11.01.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen myös suunnilleen kuten edelläkirjoittaneetkin tekevät, mutta korppujauhot tulee yleensä korvattua kaurahiutaleilla (korppujauhoja meillä ei yleensä ole).

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kahdeksan viisi