Onko paikalla pienyrittäjiä, joilla Passeli-ohjelma käytössä?

Vierailija

Kokemuksia kaipailen. Selviääkö tuon ohjelman avulla kirjanpidosta ja laskutuksesta, jos ei ole talouspuolen koulutusta saanut (lähinnä tuo kirjanpito mietityttää). Vai olisko parempi ulkoistaa koko talousosasto tilitoimistolle?

Kommentit (10)

Vierailija

Minäkin tein laskutuksia alaikäisenä vanhempieni yrityksessä. Sinne kuitenkin saa tallennettua asiakkaista tiedot, joten ei tarvitse kirjoitella niitä aina uudestaan ja uudestaan. Muistaa vain tarkistaa tiedot ettei lähde väärä lasku väärälle ihmiselle :) Eli kyllä se minun mielestäni helppo oli. Alkuun tietenkin vähän takkusi, mutta äkkiä sekin meni ohi.Kirjanpitoon en kyllä koskenut, sen hoiti äitini.

Vierailija

KIRJANPIDOSSA ON PALJON ERI ASIOITA KUIN LASKUTUKSESSA! Esim. et voi tallentaa tuonne ostoja, ostojen alvithan vähennetään myyntien alv:ta. Tarvitset hyvän laskutusohjelman esim. juuri passelin, (on itselläni)lisäksi palkanlaskentaohjelman, tämän olen tehnyt itselleni, sekä KIRJANPITÄJÄN jos ei muuten niin verottajan vuoksi.

Vierailija

HeiOlen pienyrittäjä ja päädyin juuri tämän vuoden alusta tilitoimiston kannalle. Tein kirjanpitoni itse tätä ennen yksinkertaista menetelmää käyttämällä. Nyt yritin tutustua kirjanpito-ohjelmiin, kuten Passeliin ja joihinkin muihin. Minulla ei ole minkäänlaista talouspuolen koulutusta ja havaitsin, että vaivaan päätäni turhaan kirjanpito-ohjelman käytön opettelulla. Tuntui vaikealta ainakin äkkiseltään, vaikkei toimintani sisälläkään hirveästi erilaisia tositteita. Suosittelen tilitoimiston palkkaamista! He osaavat varmasti hommansa. Lisäksi sinulta säästyy aikaa ja vaivaa :)

Vierailija

Lainaus:

Hei Olen pienyrittäjä ja päädyin juuri tämän vuoden alusta tilitoimiston kannalle. Tein kirjanpitoni itse tätä ennen yksinkertaista menetelmää käyttämällä. Nyt yritin tutustua kirjanpito-ohjelmiin, kuten Passeliin ja joihinkin muihin. Minulla ei ole minkäänlaista talouspuolen koulutusta ja havaitsin, että vaivaan päätäni turhaan kirjanpito-ohjelman käytön opettelulla. Tuntui vaikealta ainakin äkkiseltään, vaikkei toimintani sisälläkään hirveästi erilaisia tositteita. Suosittelen tilitoimiston palkkaamista! He osaavat varmasti hommansa. Lisäksi sinulta säästyy aikaa ja vaivaa :)


Vierailija

veloitus riippuu ihan siitä mitä heidän kanssa sovit, tuntiveloitus, tositeveloitus...Itselläni on suhteellisen suuri liikevaihto, paljon tositteita, laskuja 40- 75 kpl/kk, palkaka laskelmat noin 26 kpl, + muut kirjanpitopaperit on kirjanpidon lasku ollut kuukaudessa noin 200 - 350 euroa.

Vierailija

Tässä yksi tilitoimistoa suositteleva pienyrittäjä myös!

Minulla laskuja on 2-4 kuussa ja tositteita 1-10, vaihtelee tosi paljon. Mulla on tuntiveloitus kirjanpitäjältä, joka minulle sopii hyvin. Lasku on ollut se yksi tunti + ALV kerran kuussa. Kesällä tosin ei laskuttanut vaan kerättiin elokuun laskulle kesä- ja heinäkuukin. Silloin tuli kahden tunnin lasku.Tilinpäätöksen tekoon menee sitten hieman enemmän, sen lasku on ollut 180€ luokkaa. Kirjanpitäjien tuntihinnoissa on paljon eroja mutta niin on palvelulaajuudessa ja -alttiudessakin! Mun kirjanpitäjä on sellainen talousassistentti eikä pelkkä numeroiden pyörittäjä. Hän laskuttaa 35€ tunti + alv.

Vierailija

Ja piti siis vielä sanomani, että laskut teen itse. Kirjanpitäjä hoitaa mun kaikki verohommat (alvi-ilmot yms) sekä tositehärdellin + sen tilinpäätöksen ja toimii puhelin- ja sähköpostitukena aina kun mulla on kysyttävää. Niistä ei laskuta.

Vierailija

Passeli on ok kirjanpito-ohjelma, muttei mikään halpa vaihtoehto mielestäni. Itselle se sopii koska omaan kirjanpito kokemusta ja tarvittaessa veroilmoituksissa saan ilmaista puhelinapua sukulaiselta. Ja huomaathan, että passelissa pitää ostaa eri osiot itselle, eli meidän laskutus määrällä ei kannata ostaa passelin laskutusohjelmaa. Ja hivenen isompia ohjelmia joskus käyttäneenä, on pariin kertaan tullut mieleen, että jotain voisi toimia toisinkin tällä hintaa, mutta kyllä silti voin sanoa, että itsellä passeli on helpottanut elämää, kun sen kanssa on oppinut elämään ;)

Vierailija

Hei,itse olen käyttänyt Passelia ja Netvisoria (Passelin "verkkoversio") ja molemmat vaihtoehdot vaatii aika paljon talous- ja kirjanpitoosaamista, mutta niillä pystyy tosiaan hoitaa varsinaisen kirjanpidon jos tietää mitä tekee.Itse suosittelen lämpimästi yksinkertaisempaa ohjelmistoa kuten esim. Arkhimedes (asennettava ohjelma) tai verkkopohjainen Zervant (http://www.zervant.fi). Molemmat ovat suunniteltu pienen yrityksen liiketoiminnan pyörittämiseen (laskutus, kustannusten- ja matkakulujen hallinta, raportointi) ja tarjoaa myös mahdollisuuden jakaa yritysen tiedot kirjanpitäjälle suoraan sähköisessä muodossa.Sen lisäksi kannattaa minusta aina ottaa ammattilainen kirjanpitäjä hoitamaan yrityksen varsinaisen kirjapidon, veroilmoituksen ja tilinpäätöksen.

Pettynyt Passeli-ohjelmaan

Passelia en voi suositella. Se on todella vanhanaikainen ja hankala käyttää. Asiakaspalvelu on myös töykeä ja sopimuksesta ei meinaa päästä eroon, jos sellaisen erehtyy tekemään.
Älä missään nimessä valitse Passelia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat