Raskausajan ruuat: pitääkö pastoroidusta maidosta
valmistetut homejuustot kuumentaa ennen käyttöä? Ts. onko se home niissä oma ongelmansa, vai riittääkö että valmistukseen käytetty maito on partoroitua?
Kommentit (6)
Homejuustot ovat pehmeitä juustoja, joihin pastöroinnista huolimatta tarttuu helposti listeria. Sama tuorejuustojen kanssa.
Toiset on todella tarkkoja syömisistään mutta esim. polttavat tupakkaa hyvällä omalla tunnolla tai juovat alkoholia.
Mä olen värjännyt hiuksia, syönyt juustoja ja graavilohta, meikannut, käynyt uimassa viimeisilläni, nukkunut selälläni, otin jopa nyt possurokotteen ja aika tavalliselta lapselta vaikuttaa... :)
Toiset on todella tarkkoja syömisistään mutta esim. polttavat tupakkaa hyvällä omalla tunnolla tai juovat alkoholia. Mä olen värjännyt hiuksia, syönyt juustoja ja graavilohta, meikannut, käynyt uimassa viimeisilläni, nukkunut selälläni, otin jopa nyt possurokotteen ja aika tavalliselta lapselta vaikuttaa... :)
Ihan ei voi hiustenvärjäystä, meikkausta jne. verrata SAIRAUTEEN, jonka saastuneen ruoan syöminen voi aiheuttaa.
Listerian kannalta riski ovat kaikki pastöroimattomasta maidosta valmistetut tuotteet joiden valmistukseen ei liity kuumennusta _sekä_ pastöroidusta maidosta valmistetut homejuustot
Paljon ehtii tapahtua sille maidolle homejuuston valmistuksessa pastöroimisen jälkeen. Ei takaa ollenkaan suojaa.
ts. esim Aurajuustoa voi syödä. Ulkomaisia homejuustoja en kyllä söisi, koska niistä ei voi tietää minkälaisesta maidosta ne on tehty.