Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ruokatietäjille rasvakysymys

Vierailija
28.10.2009 |

Mä tiedän että noita kevytlevitteitä ei tulis käyttää vaan parasta olis valita 60-80% levite ja näin meillä tehdään.



Mites on sitten noiden ruokakermojen laita. Meillä ihan tyytyväisenä lotrataan 7% ruokakermaa mutta olisko parempi käyttää oikeata kermaa ja mihin se perustuu? Mulla on vähän hakusessa vielä näiden transrasvojen, kovien rasvojen yms. ymmärrys. Arvostaisin todella, jos joku joka oikeasti näistä tietää, vois vähän valaista ja ehkä jopa suositella oikeaa tapaa. Kiitos!!!

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
28.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

myös tutkijoilla. Ihan oikeasti, tutkimuksissa on tullut monenmoisia, ristiriitaisiakin tuloksia rasvojen vaikutuksista. Nyt joka paikassa hypetetään kovien rasvojen vaarallisuutta, vaikka sitä ei ole voitu tutkimuksin todistaa.



Minä itse olen ratkaissut tilanteen syömällä mahdollisimman prosessoimatonta ruokaa. Silloin ei ainakaan ihminen suuressa viisaudessaan ole päässyt kovin kovasti poistelemaan, muuntelemaan ja lisäilemään ruoka-aineisiin mitään. Käytän kermaa ja tarpeen tullen voin lantrata sitä vedellä. Simppeliä. Samoin käytän ihan tavallista voita ja oliiviöljyä.

Vierailija
2/6 |
28.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta lisäksi se, että transrasvat ovat aina pahasta. Ne syntyvät juuri ihmisen toimesta, kun pehmeää kasvirasvaa kovetetaan, ja sitä on lähes kaikissa leivonnaisissa, pikaruuissa, eineksissä jne.



Transrasvaa on muuten myös lehmän maidossa luonnostaan, mutta ymmärtääkseni luonnontuotteena se ei tee samoja vaikutuksia kuin tehdastuotteena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
28.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

onko kaikki ruokakermat ihan nou nou -kamaa? Osa niistä on jotain kasvisrasvasekoitteita? Onko nekin pahoja?



Prosessoimattomuus kuulostaa kyllä ihan järkiperäiseltä ja luonnonmukaiselta. Olet varmasti ihan oikeassa. Täytynee meidänkin siirtyä tuohon... ja sitä paitsi onhan se oikea kerma paljon maukkaampaakin :D

Vierailija
4/6 |
28.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

margariinia juuri ollenkaan, lähinnä joskus kylässä käydessä. Kotona käytän leivontaan ja ruoanlaittoon kylmäpuristettua oliiviöljyä, ja siitä teen itse myös salaatinkastikkeen

Ei tule mitään käsiteltyjä aineita tällä tavoin, eikä lisäaineita

Vierailija
5/6 |
28.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä käytetään myös mahdollisimman prosessoimattomia tuotteita, aitoa kermaa ja voita, rasvaisia lihoja ja rasvaista merikalaa. Kannattaa todella erottaa teknotranssit, joita löytyy lähes jokaisesta teollisesta elintarvikkeesta, leivästä lähtien ja maitorasvan sisältämä luonollinen transrasva toisistaan. Näistä juuri tuo teknotranssi on se jota on viisasta välttää.



Maitorasvan terveysvaikutuksista on vastikään valmistunut ruotsissa tutkimus. Sen mukaan maitorasva yhdessä vihannesten ja hedelmien kanssa voi suojata sydänkohtaukselta. Runsaat maitorasvat yksinään eivät vaikutaneet mitenkään sydänkohtausriskiin. Meillähän tosin tämä tutkimus taas yritetään vaieta kuoliaaksi.



http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&i…

Vierailija
6/6 |
28.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eipä onnistunut tuo linkittäminen. Verkkouutisten lisäksi ainakin mtv3 tuosta tutkimuksesta uutisoi.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi viisi yksi