Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

KUN TEETT ITSE OMPPUSOSETTA, LAITATTEKO OMPUT

Vierailija
15.10.2009 |

kuorineen kiehumaan? Kotimaiset omput kyseessä, kaupasta ostettu kuitenkin.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

lohkoin ne vaan kuorineen kattilaan (en laittanut tietty siemeniä mukaan!). Hyvää tuli kummallakin tavalla.

Vierailija
2/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sen jälkeen sokerit

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja sitten lohkon omenen kiehuvaan veteen. Siemenkotaa en laita mukaan!

Olen ajatellut että näin kuorikin tulee käytettyä muttei ole liian isoina paloina.

Vierailija
4/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

lisään vaniljatangon ja ripauksen kanelia veteen jossa lohkot kiehuu, vanijla saa soseesta valtavan ihanan makuisen.

Vierailija
5/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

lohkon vaan, ja otan siemenkodat pois. Pari-kolme siemenkotaakin voi laittaa mukaan, mun omenasoseohjeessani lukee näin, en muista syytä.

Vierailija
6/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lohko kuorineen, keskiosa kompostiin. Vain tilkka vettä pohjalle isoon kattilaan. Keitä 30 min ja soseuta osin sauvasekoittimella, jatka keittämistä 15 min ja soseuta uudestaan samalla sokeri.



Kuorista ei mitään haittaa. iso kattila ei pala niin helposti pohjaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vedin yleiskoneella ison raastiterän läpi siemenistä ja kodan seinämistä siivotut lohkot. Sitten kattilaan.

Vierailija
8/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

ulkolaisia ainakaan suositella kuorineen syötäväksi. Ja ihmettelin vähän kun noissa oli tuo kuori vahamainen ja tosi kiiltävä, ilmeisesti suojattu jollain aineella. Kuorin kuitenkin, että kiitos vastauksista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

omenalajikkeissa on ihan luonnostaan sellainen vahainen kuori, eli ei välttämättä ole käsitelty millään

ulkolaisia ainakaan suositella kuorineen syötäväksi. Ja ihmettelin vähän kun noissa oli tuo kuori vahamainen ja tosi kiiltävä, ilmeisesti suojattu jollain aineella. Kuorin kuitenkin, että kiitos vastauksista.

Vierailija
10/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja sain lopulta aika pienen määrän sosetta verraten siihen paljonko näin vaivaa ja aikaa. En todella enää tee itse, kaupan hedelmäsose purkit on sen verran edullisia ettei kannata!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauneinta sosetta/hilloa tulee, kun kuorii ja ottaa siemenkodat pois, soseuttaa vain sauvasekoittimella kun on hetken keittänyt. Ei ole iso vaiva kuoria, pyöräyttää kuorimaveitsellä, pilkkoo leikkuulautaa vasten siemenkodan ympärystät kattilaan ja nakkaa kodan pois.



Mutta voi pilkkoa kokonaiset pestyt omput sellaisenaan kotineen kaikkineen ja keittää soseeksi. Sose täytyy liiskata jonkin välineen läpi, sosemyllyn tai tarkoitukseen tehdyn muovisiivilän, kuoret ja siemenkodat sekä siemenet jäävät siivilään. Soseesta tulee tummempaa, kai se hapettuu enemmän tällä menetelmällä.

Vierailija
12/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

sitten vähän vettä kattilan pohjalle ja sekottelen välillä. Hillosokerit kyytiin, ja kun omenanpalat ovat melko pehmeitä, soseutan sauvasekoittimella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulee tosi hyvää sosetta! Taisin tehdä kuorineen tämän viimeksi.

Vierailija
14/14 |
15.10.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tujaus calvadosta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän yksi