mikä mua vaivaa???

Vierailija

parin viikon ajan mua on piinannut mieletön KUTINA käsivarsissa ja olka-hartiaseudulla. Välillä selässäkin. Lähes koko ajan kutittaa ja nyt on iho jo vähän rikki pahimmista kohdista!Iholla ei tunnu mitään paukamia tms, iho ei ole kuiva, pyykin pesuaineet samat mitä ennenkin jne. En ole keksinyt mitään tuollaista ulkoista järkisyytä tälle inhottavalle kutinalle!!!

AAARGGGHHHH... hermot menee...

Kommentit (10)

Vierailija

ei mulla ennen ole tällaista ollut, vaikka talvella iho kuivuukin enemmän. Nyt ei ole kuivan oloinen, kutisee vaan ihan hulluna!rasvauskaan ei auta.

Vierailija

Mulla oli viime vuonna tuota, että jos olin kylmässä ilmassa ja tulin sitten yhtäkkiä lämpimään tai hikosin niin alkoi kutista kovasti. Hellitti n. puolen tunnin jälkeen, mutta uusiutui aina vastaavassa tilanteessa.

Vierailija

ja ihmettelin, missä vika. No, totesin, että läträän suihkugeelin aina samaan paikkaa ensin; näinollen suurin annos meni aina eka justiin olkavarsi-kainalo -linjalle. Jätin pois turhat saippuat ja järkeistin muutenkin näitä pesurutiineja.

Vierailija

kuiva iho, kosketusallergia, syyhypunkki, joku ihosairaus.Tiesitkö että esim. pesuaineen zeoliitti kertyy vaatekuituihin ja aiheuttaa ärsytystä pitkän ajan kuluessa.Noin alkuhoidoksi kutinaan suosittelen reseptivapaata antihistamiinia sekä 1% kortisonivoidetta sekoitettuna perusvoiteen kanssa. Rasvaa sillä kutiavat alueet perusteellisesti. Myös tuo ylenmääräinen saippuoiden ja pesuaineden kanssa lotraaminen kannattaa lopettaa.Jos nämä konstit ei auta tai kutina alkaa heti uudelleen kun lopetat lääkkeen/rasvauksen, niin suosittelen lääkärissä käyntiä ihosairauksien poissulkemiseksi.

Vierailija

vinkestä! Taidan kokeilla noita antihistamiineja ja vaihtaa pyykinpesuaineen johonkin toiseen, nyt ollut ihan perus nestemäinen omo käytössä.Ei ole elämäntavoissa tapahtunut muutosta, siis tupakoinnin lopettamista tms.Alkoholia en juurikaan käytä ja mitään vakituista lääkitystäkään ei ole, niin voiko maksa-arvot kohota silti? Täytyy varmaan mennä mittauttamaan, jos kutina ei pian lopu! Tää kyllä tekee hulluksi! Ja tuntuu hullulta mennä lääkäriin sanomaan, et mua kutittaa :)

Vierailija

Kun tuollain yhtäkkiä tulee... eikä ennen ole ollut mitään. Katsopa tarkasti näkyykö jossain kutiavilla alueilla mustia pisteitä tai ns.onkaloita, jotiden päässä musta piste. Sellainen tartunta kyl kutittaa ja iho on yleensä rikki.

Toki voi olla jotain muutakin kutinaa, niin kuin joku sanoi pesuaineista tms.

Vierailija

näy mitään ötököitä. Tavallaan jo toivoisin, että löytäisin jonkin punkin, ni tietäis miten hoitaa asia pois päiväjärjestyksestä!Ja ei ole mt-ongelmia... paitsi nyt tää hulluksi tekevä kutina!!!Vieläk joku keksisi jonkin mahdollisen syyn tai hoitovinkin!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat