Pika-apua tarvitaan: laitetaanko lohofile kumminpäin uuniin?
Eli nahka ylös vai alas!
Kalojen kanssa kädetön kiittelee jo etukäteen!
Kommentit (7)
lohen aina nahka ylös päin ja nahan päälle laitan korppujauhoja ja vähän suolaa, estää kalan kuivumisen. Nahan "kipristyessä" kala on valmista.
Kumpi tapa nyt sitten on oikea?
-Enemmän sekaisin oleva ap
mutta tuo että laitat nahan ylöspäin estää todella sen että kalasta tulisi kuivaa.. Pistä file puoliksi ja kokeile molempia tapoja niin huomaat että kummasta teidän poppoo pitää!
Se ei pääse kuivahtamaan "edes" nahka alhaalla.
Jos et paista 200 asteessa 1h ajan.
-2-
Lohi on tosiaan suht. rasvainen kala, joten onnistuu myös nahka alas uuniin oikein hyvin.
Itse kyllä pidän enemmän nahka ylös paistetusta, on vaan jotenkin "mehukkaampi". Mutta makuasia, kokeile molempia!
Se meni uuniin tällä kertaa nahka ylöspäin!
-ap
Onko se file? nahka alas, pintaan suolaa ja sitruunapippuria. Voi levittää myös mieleistä tuorejuustoa pinnalle.