söittekö homejuustoja raskausaikana?
Kommentit (11)
ihan "raakanakin" juuri avatusta paketista. Ja kypsennettynä söin ihan mitä tahansa homejuustoa.
Aurajuustoon ei pitäisi tuotantolinjalta tulla listeriaa (Valiolla otetaan bakteerinäytteet päivittäin), mutta homejuusto on kuitenkin sen verran hyvä kasvualusta ko. bakteerille, että itse en raskaana ollessa söisi päiväkausia jääkaapissa auki olleesta paketista kuumentamattomana.
Koska Auraa saa syödä neuvolani mukaan. On tainnut osua laatupaskantaminen suomalaisten nilkkaan kun annetaan noin vaan sitten erivapauksia! :D
Mutta onhan se vähän ikävää jos aletaan hylkimään puhtaita tuotteita ihan vaan huvikseen, joku voisi pitää sitä hyvin epäeettisenä ja kummallisena mutta me suomalaiset osataan nämä.
Monikohan meinaan saa listeerian homejuustosta?
Ja monessako maassa on tälläsiä "listoja"?
Vastaus kysymykseen: syön.
Mistä ne bakteerit siihen juustoon tulee jääkaapistani?
Joko ne on juustossa TAI jossain muussa tuotteessa TAI jääkaappini on saastainen jolloin kaikki muukin kyllä pilaantuu.
Harrastan myös suojaamatonta seksiä tuntemattomien kanssa, koska naapurin Pirkkokin on harrastanut eikä saanut sukupuolitauteja!
Mistä ne bakteerit siihen juustoon tulee jääkaapistani? Joko ne on juustossa TAI jossain muussa tuotteessa TAI jääkaappini on saastainen jolloin kaikki muukin kyllä pilaantuu.
mistä nyt yleensä bakteerit tulee... Siitä veitsestä, jolla juustoa on leikattu, sormesta, jolla siihen on koskettu, pölähtänyt keittiön pöydän ohi juosseen lapsen vaatteista...
Ei bakteereita saa millään kaikkia pois ja niitä on siistissäkin kotitaloudessa. Ja juusto on erittäin hyvä kasvualusta, siksi "kaikki muu" jääkaapissa ei välttämättä pilaannu.
Tosin olen sitä mieltä, että hajuaisti on ihan parhaita tapoja tunnistaa ruoan kunto. kaikkea ei tietysti haista (kuten listeriaa), mutta jos maitotuote haisee normaalille ja on rakenteeltaan ja ulkonäöltään kunnossa, sen voi yleensä syödä huoletta.
Mistä ne bakteerit siihen juustoon tulee jääkaapistani?
Joko ne on juustossa TAI jossain muussa tuotteessa TAI jääkaappini on saastainen jolloin kaikki muukin kyllä pilaantuu.
vaikkapa kypsentämätöntä lihaa tai pesemättömiä vihanneksia, joissa hyvin usein on listeriaa.
Eihän siellä jääkaapissa silti kaikki pilaannu, mutta esimerkiksi homejuusto on oikein otollinen kasvualusta listerialle (en muista miksi, liittyy muistaakseni jotenkin siihen homeeseen).
Mistä ne bakteerit siihen juustoon tulee jääkaapistani? Joko ne on juustossa TAI jossain muussa tuotteessa TAI jääkaappini on saastainen jolloin kaikki muukin kyllä pilaantuu.
Hyvät perusteet! :D
Veitsiä en säilytä kaapissa, käytän puhtaita veitsiä.
En sekota kypsää ja raakaa tuotetta tai niitten käytössä ristaa välineitä.
Kädet pesen saippuavedellä.
Lapsen vaatteistä pöllähtää pöpöjä?
Olen kokki ja nämä naurattaa!
Ei kaikki pöpöt ole vaarallisia, jotkut on jopa hyväksi.
Tarkoitin että jos jääkaappini olisi bakteerinen niin silloin ne siirtyy muuhunkin sielä olevaan, ei ainoastaan juustoon.
Sen verran erikseen tarttee tuotteita pitää toisistaan ettei niillä sairastuta itseään mutta tämä koko hysterisointi meni jossain vaiheessa tosiaan niin yli että nyt annetaan erivapauksia Auralle, koska se mustamaalattiin ja vaikuttaa myyntiin.
Ei ulkomaalaset tiedä mitä heidän tuotteista täälä puhutaan ja laitetaan "listoille" mutta se on aika ikävää toimintaa liiketoiminnalle JOS puhutaan puhtaasta tuotteesta.
Onko muualla tällästä samaa lietsontaa?
7
jotka nyt on kiellettyjen listalla. Onneksi lapset ovat jo yli 10 ja silloin ei vouhkattu tähän malliin.
Ammatti liittyy ruokaan joten söin kaikenlaista erikoista odotusaikoina. Johtuneeko siitä että lapset ovat kaikkiruokaisia ja ovat vetäneet homejuustoa jo pienenä, samoin mätiä, graavikalaa ja muuta mitä lapset eivät yleensä syö vai eikö heille tarjota.
...välillä mietityttää useinmiten ei. Ennenvanhaan ei tuotakaan oltu kielletty!