Voiko NAN korvikejauheen sekoittaa kylmään/huoneenlämpöiseen vateen?
Ja sitten lämmittää sopivan lämpöiseksi.
Siis jos esim ottaa pullon mukaan, niin pulloon keitettyä vettä ja jauheet erikseen ja sitten tarvittaessa sekoittaa ja lämmittää.
Kommentit (3)
Jos pöpöjä ajattelet, niin ne lisääntyvät huomattavasti enemmän seisovassa vedessä kuin tuoreessa virtaavassa kraanavedessä. Vauvan vettä ei ole mitään tarvetta keittää jos tarjolla on hyvälaatuista kunnallista kraanavettä. Pikemminkin päinvastoin: liian kauan seisovaa vettä säilytettäessä siinä voi joku pöpö päästä lisääntymään suuriin pitoisuuksiin.
Eli jauhetta pulloon, paikan päällä lisätään kylmä kraanavesi ja sitten lämmitetään mikrossa. Jos paikan päällä ei ole kunnollista kraanavettä, niin sitten lienee pakko kuljettaa vesi pullossa.
tein aina niin, että mittasin pulloon valmiiksi jauheen esim. 800ml valmista maitoa varten. Sitten oli mukana termarissa oikein kuumaa, kiehunutta vettä ja pullovettä omassa pullossa. Ulkomailla ei monesskaan paikassa ole mikroa jossa lämmittää seos joten siksi valmiina tuo kuuma vesi.
Sitten kaadoin pikkusen sitä pullovettä tuttlipulloon jauheen sekaan, ravistin hyvin sekaisin ja lisäsin varovasti kuuma vettä jotta saisin lämpimän seoksen. Ja lopuksi vielä sitä viileää vettä tekemään sopivan lämpöisen maidon.
Tämä kuulostaa vaikealta, mutta enää en edes osaisi käyttää valmiita nestemäisiä korvikkeita kun niiden lämmityksestä ei ole mitään takuuta.
Vielä helpompi on ottaa kunnon termari mukaan, ei sitä kahvilta haisevaa.
Mulla on mukana sellainen tupperin purkki, jossa on mitta ja jauhetta, lisäksi termari, jossa just oikean lämpöistä vettä ja teen aina n 60 ml kerralla. Kun vatsa on täynnä, on lämmintä vettä jolla huuhtelen tuttipullon.
Kun lähdetään useaksi tunniksi kaupungille, mulla on mukana 4 tuttipulloa ja iso termari, 1,5 l vettä.