Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kokit hei! Miten saada kirsikoista siemenet pois kätsysti?

Vierailija
11.07.2009 |

Sama kalakeiton kokkaaja täällä, nyt vuorossa olisi kirsikkatorttu mutta multa puuttuu sellainen vekotin jolla poistaa siemenet siististi. Vinkkejä kuinka hoitaa homma kotikonstein?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja myöskin se resepti jota ap meinasi ruveta värkkäämään: http://smittenkitchen.com/2009/06/cherry-brown-butter-bars-new-video-pr…

Vierailija
2/11 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

pyöritteln niin että kivi irtoaa ja syljen kiven pois. En ole koskaan tehnyt kirsikoista torttua vaikka kokki olenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei niitä hirveen helposti pois saa. Minä olen vaan väkertänyt ne pois ja tehnyt torttua. Joissain ranskalaisissa resepteissä kivet jopa jätetään kakkuun, mutta ei oikeen kolahda. Varsinkin, jos on lapsia syöjinä. Sotkusta on ja valkkaa hiukan kovempia kirsikoita, ettei mene ihan "muusiksi", vaikkei maku siitäkään kärsi.

Vierailija
4/11 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska heillä on alempi korkeakoulututkinto.

Vierailija
5/11 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

terveisin kokki joka syljeskelee niitä kirsikan kiviä.

Vierailija
6/11 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska heillä on alempi korkeakoulututkinto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

kivettömiä kirsikoita ;-DDD

Vierailija
8/11 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siis sellaisella tavallisella vanhanaikaisella, sillä lenkkipäällä. Ihan kuin olisin joskus nähnyt niin tehtävän.



Mulla on sellainen kirsikan/oliivinkivenpoistinvehje, mutta ei ole tullut koskaan käytettyä sitä. Vaikka omia kirsikoitakin kasvaa. Ne tulee syötyä aina tuoreena, enkä ole koskaan värkännyt niistä mitään torttua tai hilloa tms.



Jos torttua tekisin, eikä kiven poistaminen onnistu helposti, laittaisin kirsikat puoliksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
11.07.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

niin ettei kirsikka mene ihan muusiksi

Vierailija
10/11 |
18.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirsikkahilloa juuri keittelen.. Siemenet lähtee kun lämmität kirsikoita sen verta kattilassa vedessä että pehmenevät hiukan eikä käsiä polta. Sitten vain puristat siemenen pois. Halkeaahan se, muttei rikkoonnu joten saa kauniisti vielä malliinsa jos haluaa kakkuja niillä koristella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
18.07.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

mehupilli, sellainen isompi - sillä tuuttaat kirsikan läpi niin pitäisi osua siemeneen ja se keskusta jää pilliin. toimii myös mansikoiden kantaosan kanssa. tai sitten paperiliitin on kans hyvä. ja jos ei oo pakko olla kokonaisia, niin sit puolitat ja otat sen kiven pois.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme viisi