Epiim virolainen Edam- juusto, onko pastöroitu?
söin sitä ja olen raskaana, eikä paketissa lue onko pastöroitu. Tietääkö joku?
Kommentit (6)
Vain Suomi-kumijuusto on ainoa ja totuttu suomalaiselle maistuva. Eli ei mitään makua.
Kyllä pastöroimattoman tuotteen käyttö on sikiölle riski.
Harvoin muualla kun suomessa maitoa pästoroidaan eli iskukuumennetaan.
http://epkk.ee/toidumargid-c/e-piim-edam-juust/
Koostis: pastöriseeritud piim,juuretis,laap,sool,tardaine kaltsiumikloriid. Rasva kuivaines 40%
On siis pastöroitu.
Epiimän edamjuusto muuttunut. Tässä taannoin, kun keksin jostain kaupasta tuon virolaisen edamjuuston, ajattelin, että nyt on löytynyt vielä vanhanajan aito ja alkuperäisen makuinen juusto. 60-luvulla vielä Valion edam oli tosi hyvää, mutta sittemmin jostain syystä alkuperäinen maku on hävinnyt ja juusto on pelkkää sitkeätä massaa jota ei voi juustoksi kutsua. Nyt ilmeisesti Epiimän juustolla on alkanut olla hyvää menekkiä Suomessa ja onko sitten katsottu, että laatuun ei kannata panostaa, vaan painetaan täysillä halvoista raaka-aineista samantapaista mötköä, kuin muutkin juustolat. Oletuksella, että kyllä suomalaiset ostaa. Nyt on ainakin yksi ostaja saanut tarpeekseen. Vaihdan juuston merkkiä.
En ole ikinä kuullut että joku tulee raskaaksi juustosta.