Punakynä
Seurattavat (0)
Seuraajat (0)
Seuratut keskustelut
Seuratut keskustelut tulevat tähän näkyviin.
Kommentit
Aktiivisuus
Ei tapahtumia.
Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.
Kirjaudu sisään
Tuossa kyseltiin, soveltuuko jauhenliha linguistin hihvin valmistamiseen. Pikaisella mietinnällä vastaisin, että ei oikein. Aito linguistin hihvihän valmistetaan linguistista, joka on Korallimeressä ja Etelämerellä elävä hieman lapamatoa muistuttava kuoreton nilviäinen. Linguistit elävät suurina kolonioina koralliriutoilla ja atolleilla ja ne kuuluvat olennaisena osana melano-polynesialaiseen ruokavalioon.
Paikalliset alkuasukkaat keräävät linguisteja rottinkipalmun lehvistä punotuilla haaveilla, kun ne aina täydenkuun aikaan nousevat parveilemaan atollien pintavesiin.
Linguistin hihvi valmistetaan seuraavasti:
Otetaan 2 kg hyviä, tuoreita linguisteja ja laitetaan ne marinoitumaan suurista seychellienpalmun pähkinöistä koverrettuihin astioihin nipapalmun kukkien medestä tislattuun arrakkiin. Linguisteja hämmennettään ja survotaan voimakkaasti beetelpuisella sauvalla vähintään kaksi kertaa tunnissa, kunnes linguistit ovat oksentaneet suolensa ulos.
LInguistit huuhdellaan raikkaalla vedellä ja pannaan kerroksittain runsaan suolan kanssa kairapalmun lehdistä punottuihin vasuihin, missä niiden annetaan vetäytyä vähintään viikko.
Kun linguistit alkavat vaahdota, ne siirretään kookospalmun rungoista koverretuihin sammioihin, joihin lisätään riisiviinaa, saagojauhoja, kurkumaa ja hibiskuksenkukkaa maun mukaan. Ainekset sekoitetaan paksuhkoksi taikinaksi, joka jätetään jälleen käymään pariksi viikoksi.
Parin viikon kuluttua taikina on raakakypsynyt läpikuultavaksi hyytelöksi, josta nyt leikataan paksuja pihvimäisiä siivuja, hihvejä, jotka leivitetään kookoshiutaleissa ja paistetaan kuumalla pannulla palmuöjyssä rapeiksi.
Tarjotaan tuoreiden villivihannesten ja raikkaan kookosveden kera kevyeksi iltapäiväateriaksi.