Love food
Seuratut keskustelut
Kommentit
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minun riistalihani on kokenut nopean kuoleman. Ihmisille yritetään vasta hankkia oikeutta sellaiseen.
Sinun riistasi ei selitä 200g per naama per päivä makkaraa ja jauhelihaa jne. Voit pestä käsiäsi kyllä tuolla selityksellä.
Jalostetut lihatuotteet, ovat hyvä juttu, koska se mahdollistaa tuotantoeläimestä sellaisten osien käyttämisen, jotka jäisivät muuten syömättä.
Unohdit ohiksen viestisi alusta. Liika syöminen tai eläinten kasvatus huonoissa olosuhteissa ei sillä selity. Muuten olet oikeassa että kaikki syödään mitä tapetaan.
Huono eläinten kohtelu ei oiikeastaan edes liity tähän aiheeseen. Huonosta kohtelusta tulee päästä eroon ja Suomessahan eläimiä kohdellaan varsin mallikkaasti.
Siinähän se otsikossa lukee kun se on "kärsinyt" kohdassa, eikä eläimiä mallikkaasti voi kohdella juuri missään, kun liha on halpaa rahallinen arvo huono jne. Varmasti haluttaisiin kohdella paremmin mutta rehellinen totuus on ettei rahkeet siihen riitä. Ei ainakaan niin että tämä keskustelu olisi tarpeetonta.
Ihan yhtä hyvin voimme jeesustella sitä miten raakalaismaista on repiä keskenkasvuiset porkkanat maasta ja raastaa ne lettutaikanaan.
Kysymyksen asettelu sisältää ennakkoasenteen, joka tekee asiallisen keskustelun mahdottomaksi.
Ymmärräthän, että porkkanoilla ei ole aivoja, tunteita tai aisteja toisin kuin eläimillä?
Vierailija kirjoitti:
Pitäisikö ap:n mielestä siis kaikelta lihakarjalta, kanoilta, lehmiltä, possuilta yms samantien kieltää lisääntyminen ja viedä eläimet lopetettavaksi ja heittää joukkohautoihin? Ei noita eläimiä olisi olemassakaan ilman lihansyöjiä ja valtaosalla eläimistä on aivan hyvä elämä, jopa parempi kuin keskiverrolla lapsiperheen kanilla tai gerbiilillä.
Ja varmasti humaanimi ku olema kuin suomalaisella vanhuksella.
Luuletko tosiaan, että ne eläimet siellä tuotannossa itsekseen, luonnollisesti lisääntyy? Ne siitetään kemiallisesti ruiskuilla, ja se ei ikinä tule loppumaan, jollei lihan kysyntä vähene. Yksinkertaista! En tietenkään tappaisi elossa olevia tuotantoeläimiä, ei edes ole realistista ajatella, että kaikki yhtäkkiä lopettaisivat lihansyönnin. Se on pidempi prosessi.
Ja joudun valitettavasti avaamaan silmäsi sille, ettei suomalaisten tuotantoeläinten olot ole lähelläkään hyviä. Kannattaa lukea esimerkiksi Finlandia-voittaja "Syötäväksi kasvatetut", joka kertoo tuotantoeläinten oloista Suomessa neutraalista näkökulmasta. Ne samat lehmät, jotka ovat kesäisin laitumella joutuvat olemaan n. 9kk vuodesta pienessä karsinassa, jossa ne eivät mahdu edes liikumaan. Ihmiset eivät vain halua kohdata totuutta.
En itse näe metsästämisessä samanlaista moraalista ongelmaa kuin tehotuotannossa. Se on myös ekologista. Hyväksyn siis itse metsästämisen vaikken lihaa syökään.