Jaksaminen
Seuratut keskustelut
Kommentit
Minusta aamiainen on aika tärkeä. Kahvi/tee, puuro, leivät ja leikkeleet ennen töihin lähtöä. Sitten työpäivän mittaan ravitsevia murkinoita. Laitan tähän oman ehdotukseni aikatauluineen.
Aamiainen klo 5:30
Kahvi/tee, puuro, leivät ja leikkeleet
Aamukahvi klo 9:00
Kahvi/tee, kylmää juomaa, voileipää ja pullaa
Lounas klo 11:30
Lämmin ateria, keitetyt perunat, makkarakastike, salaattia ja ruokajuomat.
Iltapäiväkahvi klo 15:00
Kahvi/tee, kylmät juomat, pulla.
Päivällinen klo 17:00
Lämmitä mitä lounaalta jäi yli.
Iltanen 19:00-21:00
Kylmiä välipaloja, jukurttia, voileipää, keitettyjä kananmunia.
Ideana on ravita tasaiseen tahtiin kevyesti ilman raskaita tankkauksia. Aamu-ja iltapäiväkahvin voi viedä työalueelle ja vain lämpimät ateriat tarjoillaan tilakeskuksessa. Kun työtä tehdään pitkissä vuoroissa, ne piknik-hetket ovat odotettuja ja lämmin ruoka todella arvostettu työnkatkaisu ja yhteisillä ruokailuhetkillä voi tarkastella työn etenemistä. Jokainen ei voi saapua esim. kahvihetkiin samanaikaisesti, joten tarjottava on säilytettävä niin, että kaikki voivat sen lepohetkensä viettää. Arvelen vielä, että pitkän päivän tekijät tarvitsevat iltapäivällä pitemmän lepohetken, että jaksavat päivätyönsä loppuun saakka. Ruoan ei tarvitse olla ihmeellistä, sen tarkoitus on ravita ja sen syöminen on lepotauko. Tämän mallin mukaan olen itse tehnyt maataloustöitä ja se toimi.
Kukkolankoski Torniossa. Samalla reissulla käytiin Ruotsin Haaparannalla ja kotiin piti tuoda voita sekä näkkäriä laatikkokaupalla. Sain kyllä ostaa Ruotsin kioskilta makeisia. Menomatkalla käytiin katsomassa Keminmaan muumiota.
Ihailen pihistelijöiden kekseliäisyyttä, mutta säästön ei tulisi tapahtua muiden kustannuksella.