Tarjoiliko Sukula raakaa kanaa?
Huomenta! Katsoin just digiboksilta Jyrki Sukulan Makujen maailma ohjelman jossa se oli omenafarmilla. Katokkoko joku muukin? Nimittäin mun silmään kuvainnollisesti pisti se kanan rintafilee, jonka se tarjoili hiukan pinkkina eli raakana? Söisittekö? Vai onko joku uus trendi?
Kommentit (18)
Eiköhhhään huippukokki nyt tiiä mimmosena kana tai kala valmistetaan. Eli Antaisin koko suvulle esim joulupöydäs. Sukula os aina tervetullut.
Siis kypsenskö ollenkaan? Ehkä oli joku japanilainen ruoka.
Asun Keski-Euroopassa ja täällä kanasta ei ainakaan tule valkoista vaikka kuinka kypsentäisi... Vaaleanpunertavaa se on. Ehkä kanalajikkeet on eri kuin Suomessa?
Jos neste on kirkasta, niin kana on kypsää. Suomessa vain monella kotikokilla on tapana, että ensin kana paistetaan kypsäksi ja sitten vielä varmuuden vuoksi kuivaksi...
[quote author="Vierailija" time="05.12.2014 klo 09:20"]
Asun Keski-Euroopassa ja täällä kanasta ei ainakaan tule valkoista vaikka kuinka kypsentäisi... Vaaleanpunertavaa se on. Ehkä kanalajikkeet on eri kuin Suomessa?
[/quote]
Ihan yhtä "valkoista" tulee kuin Suomessakin. Oliko nyt sitten kyseessä aito kana vai broileri?
T. Keski-Euroopasta
Kanan rakenne ei ole suussa miellyttävä raakana. Jos Jyrki S. olisi antanut kanojen vetäytyä foliossa pidempään, olisi rakenne tasoittanut.
[quote author="Vierailija" time="05.12.2014 klo 09:28"]Jos neste on kirkasta, niin kana on kypsää. Suomessa vain monella kotikokilla on tapana, että ensin kana paistetaan kypsäksi ja sitten vielä varmuuden vuoksi kuivaksi...
[/quote]
Minä tunnustan tekeväni näin, koska se maistuu mielestäni paremmalle.
[quote author="Vierailija" time="05.12.2014 klo 09:28"]
Jos neste on kirkasta, niin kana on kypsää. Suomessa vain monella kotikokilla on tapana, että ensin kana paistetaan kypsäksi ja sitten vielä varmuuden vuoksi kuivaksi...
[/quote]
Kaveri tapas sanoo, että musta on palaneen merkki. Kaikki tommonen on niiin junttia.
Kanan ja muun siipikarjan tulee olla kypsää. Suomi on yksi harvoja salmonellavapaa maa kanojen suhteen, mutta esim Keski-Euroopassa ja Britanniassa suuremmassa osassa siipikarjaa on salmonellaa. Eli kyllä sen valmistan kypsäksi. Kananlihan väriin vaikuttaa sen ruoka, eli maissilla syötetty on usein keltaisempaa.
Sukula todennäköisesti tarjoili vähän erilaista kanaa kuin mitä perusbroileri on kaupassa. Saattoi olla ihan oikeaa kanaa tai sitten se oli sitä Sukulan firman Naapurin maalaiskanaa.
Itse sain kerran ripulin kun paistoin kotimaisia kanasuikaleita ja ne jäi epähuomiossa vähän raaoiksi.
Oliko tästä Iltasanomissa juttua? En löydä linkkiä.
[quote author="Vierailija" time="06.12.2014 klo 10:42"]
Pakkohan toi oli katsoa. Raaka oli piste. Piste.
[/quote]
Olen kyllä eri mieltä. Katsoin noita tosi tarkkaan ja aluksi olin sitä mieltä, että raakaa, näkyy punaista, mutta kun katsoi sitä suurinta palaa sivusta siinä ihan lopussa, niin ihan vaalea ja jo murentunuttakin näytti olevan. Ei kyllä siis mielestäni raakaa. Valaistus ehkä hämäsi niissä joissain kohti. Ja kanahan on ainakin minulla kotona luonnostaan vähän vaaleahkon punaista, ei ihan valkoista. Ja teen kyllä kypsää kanaa. Raaka kana on vielä vähän "nahkeaa", eikä edes leikkaannu kunnolla, kyllä sen tunnistaa.
Edelliseen vastaukseen ei mitään lisättävää. Kerrankin järkipuhetta tällä palstalla.
Kohujakson voi katsoa ruutu.fi
http://www.ruutu.fi/ohjelmat/jyrki-sukulan-makujen-maa/kausi-2-jakso-6
pinkki kana aivan lopussa.
Kyllä mää söisin tommosen. Mut antaisinko lapsille?
Pakkohan toi oli katsoa. Raaka oli piste. Piste.